Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ…ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ!


Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και ο πόλεμος που έχει κηρύξει το κράτος ενάντια σε όλη την κοινωνία κι ιδιαίτερα στη νεολαία, αλλάζει χαρακτηριστικά. Οι καπιταλιστές έχουν φάει ακόμη και το, πασίγνωστο πια, «καρότο» και το μόνο που τους έχει μείνει για να ασκούν πολιτική είναι το «ρόπαλο». Το παραμύθι των «μεμονωμένων περιστατικών» έχει ολοφάνερα τελειώσει κι αυτό που έχει μείνει είναι η ωμή αστυνομική βία κι οι δολοφονικές επιθέσεις κατά διαδηλωτών, οι μαζικές συλλήψεις κι οι μαζικές δίκες αγωνιστών. Όμως σε συνθήκες κρίσης που οδηγεί σε αυξανόμενες κοινωνικές αναταραχές, η «νόμιμη» βία του κράτους εναλλάσσεται με τη φασιστική βία του παρακράτους σε μια ύστατη προσπάθειά του να ξεπεράσει την βαθιά ήττα του και την ανικανότητά του να υποτάξει την κοινωνία και να καταστείλει τις αντιστάσεις της.
Έτσι σειρά παίρνουν οι επιθέσεις με βιτριόλι και μολότοφ ενάντια σε συνδικαλιστές, σε πολιτικά στέκια και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, σε κοινωνικούς αγωνιστές. Το πρόσφατο περιστατικό στον τόπο του Βόλου, του ολοσχερούς εμπρησμού της κατοικίας 2 νεαρών συντρόφων στον Αγ. Λαυρέντιο, είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας επιθέσεων που άνοιξε για τα καλά, μέσα σε συνθήκες εξέγερσης, τον Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην συνδικαλίστρια Κ.Κούνεβα. Χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών της Αθήνας, μολότοφ στο σπίτι συντρόφου στα Πετράλωνα και πληθώρα εμπρηστικών επιθέσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά αποτελούν τη συνέχεια αυτής της αλυσίδας που όλοι έχουμε καθήκον να σπάσουμε!
Ξέρουμε πως όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση πετώντας, στην καλύτερη περίπτωση στην υπερεκμετάλλευση της επισφάλειας και της ελαστικής εργασίας και συνήθως στην ανεργία, ολόκληρες μάζες, τόσο θα βαθαίνει κι η πολιτική κρίση του ίδιου του καπιταλισμού που προσπαθεί να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους. Τόσο θα αυξάνονται οι κοινωνικές αντιστάσεις και θα οξύνεται η ταξική πάλη, ιδιαίτερα από μια νεολαία που έχει την εμπειρία της εξέγερσης του Δεκέμβρη.
Το ΕΕΚ στέκεται αλληλέγγυο χωρίς περιστροφές σε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές που στοχοποιούνται στο πλαίσιο της νέας αντίληψης του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. περί μηδενικής ανοχής και τρομοκράτησης όσων κοινωνικών αγωνιστών στέκονται στο δρόμο που άνοιξε ο Δεκέμβρης της εξέγερσης. Είναι υποχρέωση όλων μας να αναζητήσουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά οργάνωσης που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε πράξη την ενότητα στη δράση, ώστε να προετοιμαστούμε συστηματικά για να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά ενάντια στο καπιταλιστικό κράτος, με σκοπό την ανατροπή του και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού, του ελευθεριακού κομμουνισμού.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ