Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ



Στη σημερινή 2-2-10, ανοικτή σύσκεψη της εργοστασιακής επιτροπής των εργαζομένων της μεταλοβιομηχανίας του ΚΑΝΑΚΗ που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου αποφασίστηκε η κατάληψη του εργοστασίου από αύριο 3/2/2010.
Η κατάληψη θα πραγματοποποιηθεί αύριο το πρωί από τους εργαζόμενους αλλά οι εργάτες απευθύνουν πρόσκληση σε ανοικτή σ υνέλευση, αύριο 3/2 στις 14.30 στο χώρο του εργοστασίου, σε όσους θέλουν να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, όπως επίσης και να συζητηθούν οι προοπτικές κλιμάκωσης του αγώνα.

Είναι κρίσιμο να παρεβρεθούν όσοι περισσότεροι συναγωνιστές έχουν την δυνατότητα στο εργοστάσιο αύριο το μεσημέρι καθώς το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο που πτωχεύει στην περιοχή μας, όπως επίσης είναι και η πρώτη απόφαση για κατάληψη εργοστασίου στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την μία και μοναδική πορεία τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι η πρώτη φορά που συγκαλείται ανοικτή σύσκεψη για τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης. Το σωματείο μετάλλου που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ είχε σθεναρά εμποδίσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία εδώ και ένα χρόνο, εγκλωβίζοντας τους εργάτες σε μια αδιέξοδη πολιτική.

Οι εργάτες είναι σε επίσχεση εργασίας από τον Αύγουστο 2009 και απλήρωτοι 6 μήνες, η εταιρεία είχε χρεοκοπήσει τεχνικά από τον Μάρτη-Απρίλη του ίδιου έτους. Η επιχείρηση έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα αλλά ο διορισμένος διαμεσολαβητής παραιτήθηκε κι έτσι οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τους πιστωτές για τυχόν επαναλειτουργία της επιχείρησης και για τα δεδουλευμένα απομακρύνεται.

Βέβαια η καταβολή των δεδουλευμένων δεν είναι εγγυημένη αφού σχετίζεται με τη συμφωνία που τυχόν θα επιτευχθεί με τους μεγαλύτερους πιστωτές που είναι οι τράπεζες.

Παράλληλα υπάρχει η πρόταση για κινητοποίηση μέσα στη πόλη του Βόλου στις 9/2, μια ημέρα πριν τη γενική δημοσιο-υπαλληλική απεργία.

Αν δεν γνωρίζετε που είναι το εργοστάσιο, επικοινωνήστε στο 6986-537349