Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Η παρακάτω επιστολή έχει στόχο να κινητοποιήσει όλο το εργατικό κίνημα την ημέρα της γενικής απεργίας με αιχμή του δόρατος τον αγώνα των απολυμένων εργατών στη ΜΕΤΚΑ.

Η σύγκλιση όλων των πορειών την ημέρα της γενικής απεργίας (24/2) προς το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ, όπου παραμένουν σε σκηνές επί 10 ημέρες οι απολυμένοι της ΜΕΤΚΑ (απολύθηκαν 12/2) είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική.

Προς το παρόν το ΕΚΒ δεν έχει κοινοποιήσει αν θα κινηθεί προς ΜΕΤΚΑ. Η συγκέντρωση του ΕΚΒ έχει καθοριστεί στις 9.30 πμ. και η σύνηθης διαδρομή είναι στο κέντρο της πόλης.

Το ΠΑΜΕ έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στις 10.30πμ. και η σύνηθης διαδρομή είναι επίσης μέσα στο κέντρο της πόλης.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης έχει ορίσει συγκέντρωση στο χώρο του ΕΚΒ αλλά δεν θα ακολουθήσει τη συνηθισμένη διαδρομή του ΕΚΒ αλλά θα κινηθεί κατευθείαν από Μακρυνίτσης προς 2ας Νοεμβρίου – Ευαγγελίστρια -Μαιάνδρου-Εθνικών Αγώνων – Μυτιλήνης- ΜΕΤΚΑ. Αυτή είναι η φυσιολογική διαδρομή με εκκίνηση το χώρο του ΕΚΒ.

Η πορεία δεν αφορά μόνο τους 3 απολυμένους αλλά ό,τι έχει συμβεί το τελευταίο καιρό.

Να ξεχυλίσει το ποτάμι της οργής για όλες τις απολύσεις στη περιοχή μας.

Τα τοπικά κανάλια δεν πρόβαλλαν την απεργία στις 18/2 έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ και την πορεία που έγινε στη Νέα Ιωνία, γεγονός που υποδηλώνει ότι το θέμα πρέπει να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γεγονός που κάνει επιβεβλημένο στις 24/2 να κινηθούν οι πάντες προς ΜΕΤΚΑ.

Εδώ ισχύει ότι κεφάλαιο – ρουφιάνοι & TV – Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εργαζομένων & Ανέργων
Προς: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ - ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 24/2/2010

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην τελευταία της συνεδρίαση στις 19 Φλεβάρη, σχετικά με τις εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις στο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ, που όπως σωστά λέχθηκε ότι ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» των απολύσεων στη Μαγνησία, αποφάσισε τα παρακάτω για να διατρανωθεί η αδικία της εργοδοσίας και να ανακληθούν οι στοχευμένες απολύσεις:

1. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, Τρίτη, 23 Φλεβάρη & ώρα 9.30πμ (Ιάσωνος & Ιωλκού).

2. Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία, Τετάρτη 24 Φλεβάρη, με χώρο προσυγκέντρωσης το Εργατικό Κέντρο Βόλου στις ώρα 9.30πμ. και πορεία προς το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ.

Είναι αδιανόητο για εμάς να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε πορεία μέσα στο κέντρο του Βόλου όταν οι τρεις απολυμένοι (Βογιατζής, Καλατζής, Παυλίδης) μένουν σε αντίσκηνα και περιμένουν τη δικιά μας στήριξη και αλληλεγγύη για να επιστρέψουν ξανά στη δουλειά τους.

Η ανατροπή του περίφημου Συμφώνου Σταθερότητας περνάει στην περιοχή μας μέσα από τη ΜΕΤΚΑ και την ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων.

Καλούμε όλους τους φορείς, ανεξάρτητα από το χρόνο και τον τόπο προσυγκέντρωσης τους, να καθορίσουν κοινή ώρα εκκίνησης και χώρο συνάντησης για κοινή πορεία στις 24/2 προς το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ.

Για τη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Αβτζής Αποστόλης

Ανδρεάτος Γρηγόρης

Λαγός Κώστας

Μαργαρίτης Λάκης

Πανόπουλος Θοδωρής

Παυλίδης Αλέξης

Χατζηγιάννης Γιάννης

Χατζηευθυμίου Μάκης