Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΜΕΤΚΑ: Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ- ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΗ


ΜΕΤΚΑ: Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΗ
Tο EEK Μαγνησίας καλεί την εργατική τάξη της Μαγνησίας και πρωτίστως τους εργάτες της ΜΕΤΚΑ να σταθούν αλληλέγγυοι στους τρεις απολυμένους διωκόμενους εργάτες (Βογιατζής, Καλαντζής, Παυλίδης) που έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της εργοδοσίας της ΜΕΤΚΑ και τα οποία εκδικάζονται στα δικαστήρια του Βόλου στις 29 Απρίλη.
Όπως είχαμε προειδοποιήσει (Κλείνει το παραγωγικό τμήμα της ΜΕΤΚΑ; 17/2) απαντώντας στο δελτίο τύπου των μετόχων της ΜΕΤΚΑ για τις τρεις απολύσεις, οι πρόσφατες τέσσερις αισχρές προτάσεις της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ανακοινωθέν της εργοδοσίας για συρρίκνωση και εργολαβοποίηση του εργοστασίου, ίσως μέχρι και το οριστικό κλείσιμο του, επιβεβαιώνοντας ότι οι τρεις απολύσεις ήταν για την εργοδοσία το πρώτο βήμα για τις μαζικές εκκαθαρίσεις.
Επίσης, σήμερα 26/4, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές στο υπό κατασκευή εργοστάσιο ενέργειας της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ), διαπιστώθηκε ότι τμήμα εργαζομένων είναι βουλγάρικης υπηκοότητας, εργάζονται υπό εργολαβικό καθεστώς με βουλγάρικη ασφάλιση.
Τα σωματεία της περιοχής πρέπει άμεσα να εντάξουν τους εργαζόμενους κάθε υπηκοότητας και οποιασδήποτε σχέσης εργασίας στις γραμμές τους, ενοποιώντας τη βαλκανική εργατική τάξη ενάντια στις εκμεταλλευτικές καπιταλιστικές σχέσεις εργασίας που συρρικνώνουν δραματικά τα δικαιώματα των ελλήνων εργατών χρησιμοποιώντας ως αντίβαρο ως όπλο την άθλια κατάσταση της βουλγάρικης εργατικής τάξης. Οι ίδιοι εκμεταλλευτές σπέρνουν, όταν τους βολεύει, ρατσιστικά μίση ενάντια στα αδέλφια μας, τους βούλγαρους, τούρκους, ρουμάνους και πακιστανούς εργάτες. Στο ερώτημα ποια σωματεία θα το πράξουν, σίγουρα όχι αυτά που διοικούνται από τστσικλοτσεργουλαίους.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την εργατική τάξη: ή τα εργοστάσια θα περάσουν στους εργάτες απαλλοτριώνοντας το κεφάλαιο ή η «Χώρα» εξαιτίας των μυτιληναίων, των ευρωπαίων και αμερικάνων φίλων τους θα γίνει μια χώρα συσσιτίων.
Καλούμε όλους τους αγωνιστές της περιοχής να ενταχθούν στις γραμμές του ΕΕΚ για να δοθεί ο δεύτερος γύρος της αναμέτρησης μετά το Δεκέμβρη του 2008 ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος με αποφασιστικότητα και χωρίς καμιά ταλάντευση.
26-4-2010