Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΕΚ( ΕΛΛΑΔΑ) ΚΑΙ DIP( TOYΡKIA) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΕΚ( ΕΛΛΑΔΑ) ΚΑΙ DIP( TOYΡKIA) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οι εχθροί του λαού αγκαλιάζονται!
Ν’ αναπτύξουμε την αλληλεγγύη Ελλήνων και Τούρκων εργατών ενάντιά τους!
Η Ελλάδα βρίσκεται στις φλόγες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος έπεσε με όλο της το βέρος πάνω στη χώρα κι έφερε την οικονομία σε χρεοκοπία. Οι κυρίαρχοι της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΝΤ, ο χωροφύλακας της λιτότητας σε βάρος των μαζών για λογαριασμό του διεθνούς κεφαλαίου , επικεφαλής ενός συστήματος που από την φύση του δημιουργεί κραχ και υφέσεις, αποφάσισαν να εξαπολύσουν μια άγρια επιδρομή ενάντια σε όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της ελληνικής εργατικής τάξης. Ο Έλληνας «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δρα σαν ο εκτελεστής τους. Αφού πρώτα εκλέχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο με υποσχέσεις διαμετρικά αντίθετες, επιτίθεται τώρα στην εργατική τάξη και τις εργαζόμενες μάζες για λογαριασμό των κυρίαρχων τάξεων της Ευρώπης και της ελληνικής αστικής τάξης. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται άγρια σφαγή των μισθών και των συντάξεων, κατεδάφιση των υπολειμμάτων του «κράτους πρόνοιας», της Παιδείας και τη Υγείας, ξεπούλημα με ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών. Εν μέσω αυτής της άγριας επίθεσης που εξαπέλυσε η ελληνική κυβέρνηση, ο Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της Τουρκίας, επισκέπτεται τον Παπανδρέου μαζί με μια κουστωδία υπουργών και επιχειρηματιών και μεγάλες φανφάρες. Τίποτα δεν θα ήτανε πιο ταιριαστό!
EEK - DIP
Από τότε που ήρθε στην εξουσία στα τέλη του 2002, ο Ερντογάν έχει υπηρετήσει πιστά τα ταξικά συμφέροντα της τουρκικής αστικής τάξης κι έχει επιτεθεί στα λιγοστά, μετά από τρεις δεκαετίες νεοφιλελεύθερων επιθέσεων, δικαιώματα της εργατικής τάξης. Στο διάστημα 2007-2009 κατέστειλε με την βία κάθε προσπάθεια εορτασμού της Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Ταξίμ και επιτέθηκε στους εργάτες της επιχείρησης Τεκέλ με κανόνια νερού, δακρυγόνα και ρόπαλα.
Έτσι Παπανδρέου κι Ερντογάν είναι συναγωνιστές! Είναι εχθροί του λαού. Είναι πολύ ταιριαστό για τον Ερντογάν να επισκέπτεται τον ταξικό του σύντροφο στο μέσο της κοινωνικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην Ελλάδα. Είναι πολύ ταιριαστό για τον Ερντογάν να αγκαλιάζει την αντεργατική πολιτική που εκπροσωπεί κι ακολουθεί ο Παπανδρέου.
Από την αντίθετη πλευρά του οδοφράγματος, είναι επείγον για το εργατικό κίνημα και την Αριστερά να δώσουνε τα χέρια πάνω από το Αιγαίο, να συναδελφωθούν και να αναπτύξουν την αλληλεγγύη των αγώνων τους Και θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτεροι αγώνες. Οι δύο μας χώρες, με την πασίγνωστη εχθρότητα ανάμεσά τους που δημιούργησαν πικρά ιστορικά γεγονότα, για τα οποία ευθύνονται οι κυρίαρχες τάξεις τους, είναι υποχρεωμένες τώρα να ενωθούν στην κοινή πάλη ενάντια στην επίθεση του καπιταλισμού.
Με τέσσερις μέχρι τώρα Γενικές Απεργίες μέσα σε πέντε μήνες, προπαντός με την Γενική Απεργία της 5ης Μαΐου , την μεγαλύτερη κινητοποίηση τις τρεις τελευταίες δεκαετίες , η ελληνική εργατική τάξη έδειξε την μαχητική της ικανότητα και την απόφασή της να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η επερχόμενη Γενική Απεργία της 20ης Μαΐου θα είναι άλλη μια κρίσιμη αναμέτρηση στον συνεχιζόμενο αγώνα.
Κι η Τουρκία συγκλονίζεται από εργατικούς αγώνες τους τελευταίους μήνες. Οι εργάτες της Τεκέλ διεξήγαγαν μια ηρωϊκή μάχη για 78 μέρες. Αποτέλεσμά της ήταν κι η επιβλητική πρωτομαγιάτικη διαδήλωση των 200-300 χιλιάδων εργατών στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Έχει κηρυχτεί Γενική Απεργία για τις 26 Μαΐου, παρόλες τις μηχανορραφίες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να την υποβαθμίσει.
Ας κάνουμε να τρέμουν οι άρχουσες τάξεις τους εργάτες από τις δύο πλευρές του Αιγαίου! Η διεθνής κι ελληνική κεφαλαιοκρατία έχει κηρύξει πόλεμο στους Έλληνες εργαζόμενους. Το ελληνικό προλεταριάτο έδειξε ότι ξέρει να τους απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο. Είναι καθήκον των προλετάριων διεθνιστών να παλέψουν για να ενώσει αυτός ο αγώνας τους εργάτες σε Ελλάδα και Τουρκία σε μια κοινή εξόρμηση για ένα κόσμο σοσιαλιστικό χωρίς κεφαλαιοκράτες, χωρίς στρατοκράτες, χωρίς γραφειοκράτες.
Για την διαρκή επανάσταση ενάντια στον διαρκή πόλεμο που πυροδοτεί ο ιμπεριαλισμός!
Έξω ο ιμπεριαλισμός των ΕΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! Να διαλυθούν αμέσως οι στρατιωτικές βάσεις των ιμπεριαλιστών σε Ελλάδα και Τουρκία!
Έξω όλοι οι ξένοι στρατοί από την Κύπρο( τα στρατεύματα της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Βρετανίας, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ) και ξήλωμα των ιμπεριαλιστικών βάσεων από το νησί! Όχι στη διχοτόμηση και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Κύπρου! Για μια ενιαία, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική Κυπριακή Δημοκρατία με ίσα δικαιώματα στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους πολίτες της!
Για μια Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία ελεύθερων και ανεξάρτητων λαών! Για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!
Το ΕΕΚ και το DIP( Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα) παλεύουν για την οικοδόμηση ενός Παγκόσμιου Κόμματος της εργατικής τάξης, για την επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς, για να πορευτούμε προς αυτόν τον ιστορικό στόχο. Καλούμε την εργατική τάξη των δύο χωρών να συσπειρωθούν ενάντια στον κοινό εχθρό, τον καπιταλισμό!
Να πληρώσουν την κρίση οι κεφαλαιοκράτες!
Μόνη λύση η εργατική εξουσία με ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση!
12 Μαΐου 2010
http://www.iscimucadelesi.net/
http://www.eek.gr/