Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ κατά την απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ κατά την απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο.

07/10/2010 Ο ΕΡΓΑΤΗΣ

Χωρίς καμιά προοπτική η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία με πολύ περισσότερους φοιτητές και μαθητές από απεργούς δημοσίους υπαλλήλους.

Τεμαχισμένες φέτες-φέτες όλες οι απεργίες, μια κάθε μήνα στερούνται πολτικού σχεδίου και στόχων. Αν ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ είπε “δεν χρειάζονται απεργίες”, ο Σπυρόπουλος ακολουθεί την αναγνωρισμένη στρατηγική της απεργίας ανά μήνα, τελέία.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης με αρκετούς φοιτητές των ΕΑΑΚ, ελάχιστους δημοσίους υπαλλήλους, εγκατέλειψε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου την πράσινη διοίκηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ την ώρα που κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ έκανε “σοβαρή” ενημέρωση για το νέο μισθολόγιο και τις “κόκκινες γραμμές” της.

Πρωτοβολία Αλληλεγγύης, φοιτητές των ΕΑΑΚ και όσοι πιστοί μαχητικοί υπάλληλοι βρέθηκαν στην απεργαική συγκέντρωση επέλεξαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου μπαίνονατς στο περίβολο του σταθμού, όπου έκπληκτοι εργαζόμενοι του ΟΣΕ βρέθηκαν με αλληλέγγυους νέους/ες και εργαζόμενους που δήλωσαν ότι “τραίνα ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό”.

Η επιλογή του ΟΣΕ δεν είναι τυχαία καθώς η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σκοπεύει ν’ ανοίξει το ζήτημα του ΟΣΕ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση κοινωνικού αγαθού.