Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ενοχλητικοί ακτιβιστές στην πυρά


Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ
Τα ξημερώματα της 30ής Μαρτίου της περασμένης άνοιξης, ο Στ. Κόλλιας βρισκόταν εκτάκτως στην Αθήνα, μακριά από το σπίτι του στο χωριό Καλοσκοπή Γραβιάς Φωκίδας, στους πρόποδες της Γκιώνας, όπου είχε μετοικήσει τα τελευταία χρόνια. Ηταν ένας γείτονας που βγήκε για δουλειά εκείνος που είδε το σπίτι τυλιγμένο στις φλόγες και ξύπνησε το υπόλοιπο χωριό για να προσπαθήσουν, μάταια, να το σώσουν.
Ακόμη και τις περιουσίες τους βλέπουν να χάνονται οι άνθρωποι που αναπτύσσουν κοινωνικές δράσεις. Ολα έδειχναν ότι ο εμπρησμός του σπιτιού του δεν ήταν τυχαίος αλλά είχε σχέση με τη δραστηριοποίηση του ιδιοκτήτη του για την προστασία της περιοχής του από τις επιπτώσεις της εξόρυξης βωξίτη από το βουνό. Η περίπτωση της Γκιώνας καταγράφεται ως μία από τις όλο και συχνότερες στοχοποιήσεις ανθρώπων που αντιδρούν σε μεγαλύτερα ή μικρότερα οικονομικά συμφέροντα ή που απλώς θεωρούνται ανεπιθύμητοι από την τοπική κοινωνία.
«Το άβατο των μεταλλείων»
* Ο Στ. Κόλλιας είχε πρωτοστατήσει στην «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας», εναντίον πρακτικών που εφαρμόζουν οι δύο εταιρείες που εξορύσσουν και μεταφέρουν τον βωξίτη. «Ηταν μια κίνηση που ξεκίνησε μεταξύ ανθρώπων από όμορα χωριά, όταν αρχίσαμε να μιλάμε για το πρόβλημα. Μέχρι τότε επικρατούσε ένα άβατο για τα μεταλλεία. Οι εταιρείες κάνουν κουμάντο και όλοι το θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα», εξηγεί σήμερα.
Τον Δεκέμβριο του 2008, μία διαμαρτυρία περίπου 50 μελών της κίνησης αντιμετωπίστηκε επιθετικά από εργαζόμενους μιας εκ των εταιρειών. «Μας έλεγαν ότι ήρθαμε οι Αθηναίοι, οι "οικολόγοι" να τους κάνουμε να χάσουν τις δουλειές τους. Απειλούσαν ότι θα μας διαλύσουν. Τότε ήταν που στοχοποιήθηκα», θυμάται ο ίδιος.
Λίγες μέρες αργότερα, στις 26 Δεκεμβρίου 2008, έγινε η πρώτη απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού του και κάηκε ένα δωμάτιο. Η ολοκληρωτική καταστροφή που ακολούθησε τον Μάρτιο, συνοδεύτηκε από καμπάνια συμπαράστασης και ενημέρωσης. Πολλοί ήταν εκείνοι που τον βοήθησαν να ξαναχτίσει το σπίτι του από την αρχή.
Μιλώντας σήμερα, από εκεί, εξηγεί ότι κάτι άλλαξε: «Οι εταιρείες πλέον καλύπτουν τα νώτα τους. Για παράδειγμα, καταβρέχουν τους δασικούς δρόμους απ' όπου περνάνε τα φορτηγά με τον βωξίτη ώστε να μην σηκώνεται σκόνη που νεκρώνει τα πάντα. Οι αποφάσεις πια παίρνονται στο νομαρχιακό συμβούλιο παρουσία των κατοίκων, ενώ πριν λαμβάνονταν σε τραπέζια εκτός. Και αρχίζουμε να κινούμε το αίτημα της αποκατάστασης του περιβάλλοντος, που είναι ένα ανέκδοτο μέχρι σήμερα».
* Η ιστορία της Γκιώνας έρχεται στο μυαλό των πολιτών που ασχολούνται με περιβαλλοντικές και ακτιβιστικές δράσεις όποτε ακούν για έναν νέο περίεργο εμπρησμό. Στην Εύβοια είχαν τρεις μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο και μαζί με αυτούς κάποιοι ξερίζωσαν πολλά από τα δέντρα που είχαν φυτέψει οι τοπικοί σύλλογοι σε συνεργασία με την Greenpeace.
Το τελευταίο επεισόδιο ήταν στις 5 Ιανουαρίου, όταν κάηκε ολοσχερώς το γραφείο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου, από δράστες που έσπασαν με λοστό την πόρτα. Τα μέλη του είχαν συμμετάσχει σε συντονισμένες δράσεις εναντίον του εργοστασίου λιθάνθρακα που θέλει να εγκαταστήσει η ΔΕΗ στο Αλιβέρι αλλά και σε κινητοποιήσεις εναντίον της καύσης των σκουπιδιών.
Παρ' όλ' αυτά, ο πρόεδρός του, Χρ. Φούντας, δεν βρίσκει καμία εξήγηση γι' αυτό που συνέβη: «Στο Μυλάκι είμαστε άνθρωποι όλοι συνταξιούχοι της ΔΕΗ και έχουμε και τα κτήματά μας. Κάποιοι νεότεροι δουλεύουν σήμερα στα τσιμεντάδικα. Το χωριό είχε πάρει ομόφωνα μια απόφαση "όχι στο λιθάνθρακα". Το σχέδιο της ΔΕΗ ήταν να τους πουλήσουμε τα πάντα και να φύγουμε ώστε να εγκατασταθεί εδώ το εργοστάσιο λιθάνθρακα. Υπάρχουν καμιά δεκαριά, που μένουν στην Αθήνα ή στη Χαλκίδα και θέλουν να πουλήσουν τα κτήματά τους. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, απλώς δεν θέλουμε να τους ακολουθήσουμε τώρα. Θα περιμένουμε να δούμε τι σχέδια έχει η ΔΕΗ και τι θέλει από εμάς και θα δούμε. Αλλά δεν έχει γίνει καμία φασαρία, που να εξηγεί τον εμπρησμό».
Περίεργα περιστατικά
* Ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου ήταν όταν πυρπολήθηκε κι ένα σπίτι στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Τα τελευταία τρία χρόνια ζούσε εκεί ένα ζευγάρι ζωγράφων από την Αθήνα. Η συμμετοχή τους σε πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δράσεις εξηγεί, σύμφωνα με το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Μαγνησίας, γιατί στοχοποιήθηκαν από ορισμένους.
Ο εμπρησμός συνδέεται πλέον και με ανεξήγητα περιστατικά που προηγήθηκαν, όπως ότι βρήκαν το αυτοκίνητό τους πεταμένο σε γκρεμό και τη μηχανή τους σπασμένη. Την αλληλεγγύη τους στο ζευγάρι εξέφρασαν και οι «Κάτοικοι Πηλίου», που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αποτελεί ένα δίκτυο συνελεύσεων στα χωριά της περιοχής, με αριστερό υπόβαθρο.
Το ζευγάρι των θυμάτων του συγκεκριμένου εμπρησμού φιλοξενείται πλέον στο Βόλο, προσπαθεί να ξαναστήσει τη ζωή του από την αρχή και έχει ασκήσει μήνυση κατά αγνώστων.
πηγή: εφημερίδα Ελευθεροτυπία 25-1-10
boubouka@enet.gr

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ…ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ!


Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και ο πόλεμος που έχει κηρύξει το κράτος ενάντια σε όλη την κοινωνία κι ιδιαίτερα στη νεολαία, αλλάζει χαρακτηριστικά. Οι καπιταλιστές έχουν φάει ακόμη και το, πασίγνωστο πια, «καρότο» και το μόνο που τους έχει μείνει για να ασκούν πολιτική είναι το «ρόπαλο». Το παραμύθι των «μεμονωμένων περιστατικών» έχει ολοφάνερα τελειώσει κι αυτό που έχει μείνει είναι η ωμή αστυνομική βία κι οι δολοφονικές επιθέσεις κατά διαδηλωτών, οι μαζικές συλλήψεις κι οι μαζικές δίκες αγωνιστών. Όμως σε συνθήκες κρίσης που οδηγεί σε αυξανόμενες κοινωνικές αναταραχές, η «νόμιμη» βία του κράτους εναλλάσσεται με τη φασιστική βία του παρακράτους σε μια ύστατη προσπάθειά του να ξεπεράσει την βαθιά ήττα του και την ανικανότητά του να υποτάξει την κοινωνία και να καταστείλει τις αντιστάσεις της.
Έτσι σειρά παίρνουν οι επιθέσεις με βιτριόλι και μολότοφ ενάντια σε συνδικαλιστές, σε πολιτικά στέκια και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, σε κοινωνικούς αγωνιστές. Το πρόσφατο περιστατικό στον τόπο του Βόλου, του ολοσχερούς εμπρησμού της κατοικίας 2 νεαρών συντρόφων στον Αγ. Λαυρέντιο, είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας επιθέσεων που άνοιξε για τα καλά, μέσα σε συνθήκες εξέγερσης, τον Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην συνδικαλίστρια Κ.Κούνεβα. Χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών της Αθήνας, μολότοφ στο σπίτι συντρόφου στα Πετράλωνα και πληθώρα εμπρηστικών επιθέσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά αποτελούν τη συνέχεια αυτής της αλυσίδας που όλοι έχουμε καθήκον να σπάσουμε!
Ξέρουμε πως όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση πετώντας, στην καλύτερη περίπτωση στην υπερεκμετάλλευση της επισφάλειας και της ελαστικής εργασίας και συνήθως στην ανεργία, ολόκληρες μάζες, τόσο θα βαθαίνει κι η πολιτική κρίση του ίδιου του καπιταλισμού που προσπαθεί να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους. Τόσο θα αυξάνονται οι κοινωνικές αντιστάσεις και θα οξύνεται η ταξική πάλη, ιδιαίτερα από μια νεολαία που έχει την εμπειρία της εξέγερσης του Δεκέμβρη.
Το ΕΕΚ στέκεται αλληλέγγυο χωρίς περιστροφές σε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές που στοχοποιούνται στο πλαίσιο της νέας αντίληψης του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. περί μηδενικής ανοχής και τρομοκράτησης όσων κοινωνικών αγωνιστών στέκονται στο δρόμο που άνοιξε ο Δεκέμβρης της εξέγερσης. Είναι υποχρέωση όλων μας να αναζητήσουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά οργάνωσης που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε πράξη την ενότητα στη δράση, ώστε να προετοιμαστούμε συστηματικά για να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά ενάντια στο καπιταλιστικό κράτος, με σκοπό την ανατροπή του και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού, του ελευθεριακού κομμουνισμού.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Οι πολιτες του Βολου εναντια στα Διοδια


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Υπέρογκο είναι το ποσό που πρέπει να ξοδέψει ένας Βολιώτης που εργάζεται στη Λάρισα και πρέπει καθημερινά να περνά από τα διόδια του Μοσχοχωρίου. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ενάντια στα Διόδια το κόστος αυτό αγγίζει τα 1.000 ευρώ το χρόνο!
Μάλιστα το κόστος αυτό υπολογίστηκε από τον κ. Γιάννη Χατζηγιάννη, μέλος του Πανελληνίου Συντονιστικού Ενάντια στα Διόδια, όταν μειώθηκε το κόστος στα διόδια του Μοσχοχωρίου, από 2,50 ευρώ (5 ευρώ πήγαινε – έλα) στο 1.90 ευρώ.
«Το οικονομικό κόστος αποφεύγεται για πολλούς Βολιώτες, επιχειρώντας να κινηθούν από τις παράπλευρες οδούς της παλιάς εθνικής οδού. Εκεί υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία σε μεγάλα οχήματα και από τύχη δεν έχουμε ακόμη θρηνήσει θύματα», σχολίασε ο κ. Χατζηγιάννης.
Χθες λοιπόν στο Στέκι Μεταναστών Βόλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της τοπικής Επιτροπής Ενάντια στα Διόδια με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση του Συντονιστικού για τις 24 του μήνα, όπου θα καταλάβουν όλα τα διόδια της χώρας.
Μιλώντας για το θέμα των διοδίων ο Νίκος Γεωργιάδης, φοιτητής και μέλος της Επιτροπής Ενάντια στα Διόδια, σημείωσε πως αυτή η κίνηση ξεκίνησε λίγο καθυστερημένα στη Θεσσαλία, η οποία δεν πλήττεται όπως άλλες περιοχές.
Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος αρχίζει και ανταποκρίνεται, γιατί το κόστος είναι τεράστιο.
Αναφορικά τώρα με την κινητοποίηση στις 24 Ιανουαρίου, τα μέλη της τοπικής Επιτροπής αποφάσισαν να μη μετακινηθούν προς το Μοσχοχώρι κι αυτό γιατί εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων -ο δρόμος προς τα διόδια είναι ελεύθερος- γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, με αποτέλεσμα από μόνα τους τα διόδια να είναι αποκλεισμένα.
Το ίδιο αποφάσισαν και τα μέλη της Επιτροπής Λάρισας, τα οποία θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μέσα στην πόλη.
Πάντως η Επιτροπή στο Βόλο θα σχεδιάσει κάποια κινητοποίηση και ενημέρωση, γιατί το θέμα ενδιαφέρει άμεσα χιλιάδες πολίτες.
Τέλος, κύριο αίτημα των πολιτών που συμμετέχουν στις Επιτροπές ανά την Ελλάδα δεν είναι η μείωση των διοδίων, αλλά η κατάργησή τους.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Καμιά φωτιά δεν μας σταματάει


Καμιά φωτιά δεν μας σταματάει!
Tο EEK καταγγέλει τον εμπρησμό της κατοικίας στο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου, δύο νεαρών συντρόφων που δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά ζητήματα της πόλης. Η κατοικία κάηκε κατά την απουσία τους στις 26/12/09. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό.
Kαθώς δεν υπάρχει καμμιά προσωπικού χαρακτήρα αντιπαράθεση των συντρόφων με κατοίκους της περιοχής, είναι σαφές ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική εκφοβιστική ενέργεια εναντίον τους, εξαιτίας της δράσης τους στα κοινωνικά κινήματα. της πόλης μας.
Το ΕΕΚ στέκεται αλληλέγγυο στους δύο συντρόφους που στοχοποιούνται στα πλαίσια της νέας αντίληψης του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ περί μηδενικής ανοχής και τρομοκράτησης όσων κοινωνικών αγωνιστών στέκονται στο δρόμο που άνοιξε ο Δεκέμβρης της εξέγερσης.
Η νέα εποχή που διανύουμε, μετά το Δεκέμβρη του 2008 και τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, επιτάσσουν μια νέα μορφή οργάνωσης και επικοινωνίας των αγωνιστών του Δεκέμβρη, ιδιαίτερα ενάντια στα ζητήματα της ωμής βίας και καταστολής του αστικού κράτους που φαίνεται να είναι η μοναδική μέθοδος αποτροπής μιας νέας κοινωνικής εξέγερσης μπροστά στην καπιταλιστική χρεοκοπία.
Το ΕΕΚ Μαγνησίας συμμετέχει στις πρωτοβουλίες δράσης ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.
Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

08-01-2010

Να σηκώσουμε τις μπάρες της ζωής μας


Να σηκώσουμε τις μπάρες που εμποδίζουν τη ζωή μας
Δεν πληρώνουμε διόδια
Η εκχώρηση της εκμετάλλευσης των Εθνικών Οδών σε ιδιώτες είναι συνέχεια μιας διαρκούς ιδιωτικοποίησης κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Οι συμβάσεις παραχώρησης υποθέτουν τη βελτίωση και συντήρηση των εθνικών μας δρόμων, έργα για τα οποία ήδη οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν μέσω των τελών κυκλοφορίας, φόρων στα καύσιμα, τελών κατά την εισαγωγή των αυτοκινήτων, την άμεση και έμμεση φορολογία και μέχρι πρόσφατα μέσω του αντιτίμου των διοδίων που ανήκαν στο κράτος (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας).
Το γεγονός ότι στα κοινοπρακτικά σχήματα που εκμεταλλεύονται τα διόδια συμμετέχουν κατασκευαστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα, αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που το ελληνικό δημόσιο χρυσοπληρώνει τις εργολαβικές συμβάσεις των δημοσίων έργων και λόγω της δημοσιονομικής κατάρρευσης δεν εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Tο «ζεστό χρήμα» των διοδίων είναι κάτι παραπάνω από ένα ικανοποιητικό αντιστάθμισμα στο κατασκευαστικό κεφάλαιο.
Μέσα στη λογική της εκχώρησης των εθνικών δρόμων τίθεται η έννοια της «ανταποδοτικότητας» για ένα σύνολο υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών και υποχρεώσεων που έχει μέχρι σήμερα. (εκπαίδευση, υγεία, πρόνοια, λιμάνια, τραίνα, κοινόχρηστοι χώροι). Η έννοια της ανταποδικότητας συμπληρώνεται από τη λογική ότι «αυτός που χρησιμοποιεί, πληρώνει» κατά το αντίστοιχο κοινοτικό ρητό «ο ρυπαίνων-πληρώνει». Οι ιθύνοντες της αποδόμησης του κράτους πρόνοιας δεν μας λένε τι γίνεται με αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν. Αυτοί δε, γίνονται όλο και περισσότεροι σε εποχές οικονομικής κρίσης.
Οι μπάρες που μας κατεβάζουν στα διόδια απαιτώντας να πληρώσουμε, δεν είναι οι μόνες στη ζωή μας. Αρχίζουν με τις μπάρες στα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς, στη νεολαία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στο face control στη διασκέδαση και αναψυχή, στο δικαίωμα για δουλειά, μπάρες στο επίπεδο των μισθών μας, στην υγεία μας, μπάρες παντού.
Η ληστρική αύξηση των διοδίων, η τοποθέτηση εκτός των μετωπικών και πλευρικών διοδίων που αποκόπτουν τη διέλευση κατοίκων πόλεων, χωριών, κοινοτήτων από τη πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο, είναι πλευροκόπηση των όρων της ζωή μας με τη δημιουργία νέων τειχών εντός των πόλεων.
Το κίνημα των πολιτών που απαιτεί την κατάργηση των διοδίων εξαιτίας της ληστρικής πολιτικής συνδέεται άμεσα με την άρση των τειχών σε όλες τις πλευρές της ζωή μας. Η ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, η μαζική άρνηση καταβολής των διοδίων, ο πανελλαδικός του χαρακτήρας, δείχνουν ότι η εύκολη πρακτική του κράτους να εκχωρεί τη δημόσια περιουσία σε ιδιώτες μπορεί να αντιμετωπιστεί με μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις, άρνηση καταβολής πρόσθετων φόρων, προβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας των μετακινήσεων και της διέλευσης.
Όλοι μας καταδικαζόμαστε να επιστρέψουμε στο ξεχαρβαλωμένο οδικό δίκτυο της περασμένης πεντηκονταετίας, κι ο χρόνος αντί να πηγαίνει μπροστά γυρίζει πίσω. Μόνο που οι ανάγκες μας δεν μπορούν να πάνε άλλο πίσω πια.
Ο Βόλος είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον περασμένο Δεκέμβρη τη δημιουργία του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων. Έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε δράση κατά των διοδίων αρνούμενοι μαζικά να πληρώσουμε εμείς τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αρνούμενοι να δεχτούμε τη πολιτική της εκχώρησης του δημόσιου και κοινωνικού πλούτου σε ιδιωτικές εταιρείες.
Ο κυνισμός και η ταξικότητα του κράτους φαίνεται στο γεγονός ότι η φοροεπιδρομή στρέφεται εναντίον όσων πληρώνουν το 75% των δημόσιων εσόδων, δηλαδή των μισθωτών, των συνταξιούχων και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων. Τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης έφυγαν σε μια νύχτα, στα τέλη κυκλοφορίας (πράσινο τέλος), στις αυξήσεις των διοδίων και ο οικογενειακός μας προϋπολογισμός παραμένει πιο ελλειμματικός από ποτέ.
Η κοινή πρακτική των εταιρειών να βάζουν διόδια παντού, αρκεί να εισπράττουν και να κερδίζουν, πρέπει να μας κινητοποιήσει, πριν δούμε πλευρικά διόδια στις Μικροθήβες, στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο και σε όλες τις εισόδους και εξόδους της εθνικής που διατρέχει το νομό μας, όπως αναφέρεται στα άμεσα σχέδια τους.
Η χρήση της παλιάς εθνικής οδού από Βόλο προς Λάρισα και αντίστροφα, μας γυρνάει δεκαετίες πίσω, αυξάνει το κίνδυνο ατυχημάτων, επιβαρύνει χωριά, αυξάνει τη ρύπανση που υποτίθεται προσπαθεί να πολεμήσει η σημερινή πράσινη κυβέρνηση.
Συντονίζουμε τον αγώνα μας με το Πανελλαδικό Συντονιστικό κατά των Διοδίων απαιτώντας να καταργηθούν όλα τα διόδια στο οδικό δίκτυο.
Δεν στεκόμαστε πίσω από τις μπάρες, δεν καθόμαστε κάτω από τις μπάρες, αρνούμαστε να πληρώσουμε, τις σηκώνουμε και προχωράμε.
• Όχι στα διόδια – Δεν πληρώνουμε.
• Ελεύθεροι δρόμοι, Ελεύθεροι χώροι για όλους.
• Όχι στις εργολαβίες στο δημόσιο – Έξω οι εργολάβοι (καπιτα)ληστές.
• Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο κατασκευαστικό κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.
• Να σηκώσουμε όλες τις μπάρες (και των διοδίων) που εμποδίζουν τη ζωή μας.
Γιάννης Χατζηγιάννης
Επιτροπές Πολιτών & Εργαζομένων
Μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ



Το Γραφείο Θεσσαλίας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) καταγγέλλει τις αστυνομικές αρχές της Καρδίτσας για τη σύλληψη τεσσάρων νεολαίων, ένας εκ των οποίων μέλος της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ) χθες 14/12, στις 23:30 κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στην πόλη της Καρδίτσας για εκδήλωση σχετική με την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων του στεκιού Ρεσάλτο.
Η ειδική αστυνομική δύναμη συνοριοφυλάκων που εδρεύει στην Καρδίτσα τους συνέλαβε «επ’αυτοφόρω» για τα αδικήματα της παράνομης αφισοκόλλησης και αφισορύπανσης!
Επισημαίνουμε ότι στο φύλλο σύλληψης η ώρα αναγράφεται λανθασμένα 00:30, μια ώρα από την πραγματική, ενώ επιτράπηκε στους συντρόφους να επικοινωνήσουν με δικηγόρο στις 02.00 και με την οργάνωσή μας στις 02:30. Από τα ξημερώματα ξεκινήσαμε την ενημέρωση όλων των πολιτικών οργανώσεων για το συμβάν.
Οι σύντροφοι κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην ασφάλεια της Καρδίτσας και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου για απολογία στον Εισαγγελέα Καρδίτσας, σήμερα 15/12 στις 10:30 το πρωί.
Η προγαγωγή τους, για πλημελληματικού χαρακτήρα πράξεις, έγινε με χειροπέδες και ισχυρή αστυνομική δύναμη!
Οι σύντροφοι απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα, εν μέσω δυνάμεων της Ο.Π.Κ.Ε. και αντρών της Ασφάλειας., οι οποίοι ξεπερνούσαν τα δέκα άτομα μέσα στην αίθουσα. Κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 30/4/2010.
Η δίωξη είναι πολιτική εναντίον του ΕΕΚ και της ΟΕΝ στο πλαίσιο του δόγματος της «μηδενικής ανοχής», της πρόσφατης αστυνομοκρατίας που έχει στοχοποιήσει και με δολοφονικές απόπειρες μέλη της οργάνωσής μας, ελευθεριακούς χώρους, συλλογικότητες και αγωνιστές που βρίσκονται στο δρόμο που χάραξε ο εξεγερτικός Δεκέμβρης.
Η προσπάθεια του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. να γεμίσει το ημερολόγιο της επόμενης περιόδου με δίκες αγωνιστών του κόμματός μας και εκατοντάδων αγωνιστών που συνελήφθησαν όλες τις προηγούμενες ημέρες, είναι ημερομηνίες κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, όπου στη θέση κάθε διωκόμενου αγωνιστή θα βρίσκονται εκατοντάδες και χιλιάδες διαδηλωτές.
Οι σημερινές διώξεις δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν!
Η αναμέτρηση έχει αρχίσει και το επαναστατικό κίνημα έχει ήδη αποδεχτεί την πρόκληση.

Γραφείο Θεσσαλίας
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
15-12-2009