Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δελτιο Τυπου της Κ.Ο. Θεσσαλιας για το καλεσμα στην γενικη απεργια 7.2.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) καλεί στην πανεργατική απεργία την Τρίτη 7 Φλεβάρη.

Η εργατική τάξη, οι άνεργοι, τα υπό καταστροφή μικροαστικά στρώματα της πόλης, οι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη νέα μνημονιακή σύμβαση και τις αστικές κυβερνήσεις της κοινωνικής καταστροφής.
Οι φυγάδες των δυο κομμάτων εξουσίας με συγκολλητική ουσία το φασιστοειδές ΛΑΟΣ κι έναν αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, ελπίζουν να γλυτώσουν από την τιμωρία των μαζών που δυο χρόνια τώρα αναζητούν το δρόμο για να υπερασπίσουν τους όρους της ζωής.
Παρά τις αλλεπάλληλες 24ωρες απεργιακές τουφεκιές των υποταγμένων συνδικαλιστών, η ενεργητικότητα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, η οργή και η αγανάκτηση, εμποτισμένη με την απελπιστική καταστροφή των υλικών όρων της ζωής, απαιτεί μια ιστορική διέξοδο από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
Αν οι πουλημένοι συνδικαλιστές φοβούνται εξίσου την οργή των μαζών θέλοντας να μας σπρώξουν από το ένα αδιέξοδο στο άλλο, άλλο τόσο η κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αριστερά ονειρεύεται μια "αριστερή διακυβέρνηση" που περνάει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κάθε αριστερή διακυβέρνηση χωρίς την επαναστατική ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα είναι μια διακυβέρνηση της χρεοκοπίας του συστήματος. Κάθε διακήρυξη για "λαϊκή εξουσία" που πολλές φορές τσοντάρεται ανάλογα με την περίσταση και η εργατική εξουσία στο απώτερο και βαθύ μέλλον, προσανατολίζει ξανά τις μάζες στη διαμαρτυρία και τον αστικό κοινοβουλευτισμό.

Ολόκληρη η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να μπουν τώρα στη μάχη χωρίς αναβολή. Όχι όμως κάτω από το πέπλο του αστικού κοινοβουλευτισμού αλλά δημιουργώντας τώρα τις αναγκαίες μορφές αυτο-οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς ή σπουδής.
Ενάντια στις μελετημένες εκτονωτικές κινητοποιήσεις με αγωνιστική μάσκα των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ που αρνούνται να οργανώσουν στα σοβαρά γενική απεργία κι απλά τις ανακοινώνουν, κάτω από την πίεση των οργισμένων καταστρεφόμενων μαζών. Αλλά και ενάντια στις ηγεσίες μιας ανίκανης και φοβικής ρεφορμιστικής ή σταλινικής Αριστεράς που φτάνει στο σημείο να καταψηφίζει τη γενική απεργία διαρκείας (όπως έκανε το ΠΑΜΕ στα ΜΜΕ),να αρνείται τη συγκρότηση αριστερού προεδρείου χαρίζοντας το στην ΠΑΣΚΕ(όπως έκανε επίσης το ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο στο Δαφνί) ή να καταψηφίζει την κήρυξη απεργίας(όπως έκανε στις 17.1. ο ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου) είναι απαραίτητο να συγκροτήσουμε τα δικά μας όργανα πάλης, ανεξάρτητα από το κράτος, την εργοδοσία, τη συνδικαλιστική ή σταλινική γραφειοκρατία και να παλέψουμε τώρα για την πολιτική γενική απεργία διαρκείας, την ανατροπή της κυβέρνησης της τρόικας και των τροϊκανών, την απαγόρευση των απολύσεων, την εθνικοποίηση βιομηχανικών μονάδων που κλείνουν, απολύουν ή μειώνουν μισθούς, την εθνικοποίηση των αδηφάγων τραπεζών που κατάπιαν το μισό ΑΕΠ σε δάνεια που πληρώνουμε εμείς, τη πλήρη διαγραφή του καπιταλιστικού χρέους κι όλα αυτά χωρίς καμιά αποζημίωση στους καπιταλιστές και κάτω από τον έλεγχο των εργατικών συμβουλίων.
Το ζήτημα της εργατικής εξουσίας δεν είναι εκλογικό ζήτημα αλλά ζήτημα απόλυτης και οριστικής ρήξης με την ταξική κοινωνία. Χωρίς τη δικτατορία του προλεταριάτου ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας, τους εκμεταλλευτές και τους καταπιεστές, χωρίς τη διάλυση των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους, καμιά κοινωνική ή ατομική ελευθερία δεν είναι νοητή μέσα στη χρεοκοπία.
Η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης πλησιάζει με γοργά βήματα κι απαιτεί τον εξοπλισμό του προλεταριάτου πρώτα απ΄όλα με την επαναστατική του οργάνωση.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) καλεί στην πανεργατική απεργία την Τρίτη 7 Φλεβάρη:

-ΒΟΛΟΣ: Πλ. Ελευθερίας, 11.00πμ
-ΛΑΡΙΣΑ: Πλ. Ταχυδρομείου, 10.30πμ

6/2/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Κ.Ο. Θεσσαλίας
eek.gr
eekmag.blogspot.com