Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πορεία 25η Μαρτη ενάντια στους λακέδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαιου.

Η πρασινομπλε η κυβέρνηση, ενόψει των επικείμενων εκλογών αποφάσισε να βάψει πρασινομπλε και τη πόλη με διμοιρίες ΜΑΤ πρασίνου και μπλε χρώματος, συν τα δεκάδες...'φιλότιμα' παιδιά της ασφάλειας που προσπαθούσαν να εντοπίσουν εντός της περιμέτρου της παρέλασης αλλά κι εκτός αυτής τους υπόπτους της λαϊκής κατακραυγής της 28ης Οκτωβρίου και της 12ης Φλεβάρη.
Γι αυτό εγιναν ορισμένες προληπτικές προσαγωγές. 

Η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας με το πανό “Ελευθερία ή Τίποτα, Επανάσταση ή Εξαθλίωση” αλλά και συναγωνιστές από άλλες συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στην πλ. Ελευθερίας. 


Το ΕΕΚ είχε καλέσει και στήριξε την συγκέντρωση στην πλ.Ελευθερίας, μοιράζοντας το υλικό του. Τα αγανακτισμένα, ανοργάνωτα και χωρίς πολιτική συγκρότηση καλέσματα που επιχειρήθηκαν στην παραλία, όσο συμπαθή και να είναι στο επίπεδο της αυθόρμητης και δίκαιης οργής που τα διακατέχουν, είναι αδύνατο να αποτελέσουν μια δύναμη που θα ζυμώσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να μετατραπεί η οργή σε οργανωμένο χτύπημα επαναστατικής ανατροπης με προοπτική νίκης. Η πορεία απ την πλατεία Ελευθερίας ήταν μια πορεία με πολιτικό περιέχομενο ενάντια στο αστικό πολιτικό σύστημα εξουσίας και στα τσιράκια του, που προπαγανδίστηκε πλατιά και υποστηρίχτηκε απο αντίστοιχη δράση.

Στις 12.00πμ περίπου ξεκίνησαν επί της οδού Ιωλκού αλλά βρήκαν μπροστά τους διιμοιρία ΜΑΤ στο ύψος του ΟΤΕ, ενώ μια δεύτερη διμοιρία εμφανίστηκε πίσω τους εγκλωβίζοντάς τους χωρίς διέξοδο.

Μετά από λίγα λεπτά αναμονής και συνθημάτων η πορεία των 150 περίπου συναγωνιστών/στριών απεγκλωβίστηκε στη Σωκράτους και βρέθηκε στη Κ Καρτάλη φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας.

Υπό την αυστηρή επιτήρηση αστυνομικών δυνάμεων και περιφερόμενων ανδρών της ασφάλειας οι διαδηλωτές επέστρεψαν πλ. Ελευθερίας κι από εκεί μέσω Γαζή Κασσαβέτη, Ρ. Φερραίου, Ιωλκού τριγύρισαν της δυνάμεις ασφαλείας στις γειτονιές της πόλης με κεντρικά συνθήματα:
-Aν δεν εξεγερθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές,
-Λιτότητα, ανεργία, παντού αστυνομία, Να ποια είναι η τρομοκρατία
-Δεν κάνουμε παρέλαση, κάνουμε πορεία. Αγωνιζόμαστε για μια αλλη κοινωνία.

Τραμπούκος  ματατζής, χτύπησε επί της Γαζή, απρόκλητα στα πλάγια της πορείας, συναγωνιστές.