Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Για τις απόλυτα ψευδείς δηλώσεις Σκοτεινιώτη που φωτογραφίζουν σύντροφο.

ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Σε σημερινό σας δημοσίευμα με τίτλο 'Συλλήψεις για κατάληψη στη ΝΙΚΗ" στη σελίδα 9 αναφέρονται δηλώσεις του Δήμαρχου Σκοτεινιώτη: ¨Επίσης κάποιος λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου απειλούσε ότι θα έρθουν διαδηλωτές στη συνεδρίαση και απευθυνόμενος στο σώμα.....".
Η σχετική δήλωση ανεφέρεται στο πρόσωπό μου, γιατί ήμουν ο μόνος αλληλέγγυος στους συλληφθέντες που βρισκόμουν στο δημαρχείο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γι αυτό θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Η σχετική αναφορά του Π. Σκοτεινιώτη είναι απόλυτα ψευδής καθώς ως μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) μόλις πληροφορήθηκα τις συλλήψεις των νεαρών με αφορμή το θέμα του κινηματογράφου "Νίκη", έσπευσα στο δημοτικό συβούλιο για να θέσω ένα και μοναδικό ερώτημα στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο: Ο δήμαρχος συντάσσεται με την άσκηση δίωξης στους 4 νεαρούς;
Καθως η διαδικασία άρχισε σχεδόν αμέσως, κατά τη διάρκεια συζήτησης που γινόταν για άλλο θέμα, απευθύνθηκα στον προεδρεύοντα του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ερωτηθεί ο δήμαρχος αν συντάσσεται με τη δίωξη των προσαχθέντων καθώς εκείνη την ώρα γινόταν η μεταγωγή από την ασφάλεια Βόλου στα δικαστήρια.

Ο πρόεδρος μετέφερε το ερώτημα στον δήμαρχο, ο οποίος μίλησε με τους δικηγόρους του δήμου (όπως μου είπε λίγο αργότερα ο προεδρεύων, αφού σηκώθηκε από την έδρα) ενημερώνοντάς με ότι οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι με τακτική δικάσιμο.

Απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στο ερώτημα κι απέφυγε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των συλλήψεων.
Μετά αποχώρησα.

Ως εκ τούτου αποτελεί απολύτως ψευδής η αναφορά του Π. Σκοτεινιώτη ότι υφίσταντο απειλές από μέρους μου ότι οι αλληλέγγυοι στην ασφάλεια και τα δικαστήρια θα διέλυαν το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είμαι δικηγόρος των προσαχθέντων, ούτε εκπρόσωπος των νεολαίων, ούτε με έστειλε κανείς από όσους τελικά δικαίως συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις.


Ως μέλος του ΕΕΚ θεωρώ αυτονόητη την πολιτική υπεράσπιση όσων αναζητούν ένα άλλο δρόμο ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και αλλοτρίωση, ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους.
Ως μέλος του ΕΕΚ θεωρώ ανόητες τις δηλώσεις δημοτικών συμβούλων για το "έκνομο" των ενεργειών της νεολαίας που αναζητά ζωή σε ένα δυσβάστακτο παρόν και ένα ανύπαρκτο μέλλον, όπως σήμερα εργάτες αγωνίζονται "έκνομα" για τις δουλειές και τους μισθούς τους και που επίσης η εργοδοσία τους φορτώνει με μηνύσεις αλα Σκοτεινιώτη.
Ως μέλος του ΕΕΚ θεωρώ αυτονόητη την υπεράσπιση διωκώμενων από το κράτος και τους δημαρχαίους.
Είμαι σίγουρα ενάντια στη πολιτική της δημοτικής αρχής, που αντί να ανοίξει όλα τα ακίνητα του δήμου στη νεολαία που ασφυκτιά στις συνθήκες καπιταλιστικής χρεοκοπίας που μας καταδίκασαν αυτός και οι χρεοκοπημένοι πολιτικοί που εκπροσωπεί, προτιμά να ανοίγει το δρόμο στην Ασφάλεια Βόλου και τα ΜΑΤ μέσα στο δημαρχείο για κάθε ένα που έχει "απροσδιόριστη ιδεολογική και άλλη ταυτότητα".

Αντί να παραχωρηθούν  δωρεάν ακίνητα ή διαμερίσματα σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους από αδυναμία πλέον των γονιών τους να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, σε άστεγους που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες ή βρίσκονται στα παγκάκια λόγω των αυξανόμενων εξώσεων, ο δήμαρχος προτιμά να ασκεί διώξεις εναντίον νεολαίων που δεν έχουν τη δικιά του προσδιορισμένη πολιτική ταυτότητα, είτε να ανακαλύπτει στο πρόσωπό μου αυτούς που απειλούν τη διάλυση του δημοτικού συμβουλίου.


Να αποσυρθούν όλες οι διώξεις εναντίον των συλληφθέντων και να δοθεί χώρος στη δημιουργία και τον πολιτισμό.

Να ανοίξουν όλοι οι δημοτικοί χώροι για τη νεολαία, τους φτωχούς, τους άστεγους, τους σπουδαστές του ΠΘ.
Να ανακληθεί η συκοφαντική δήλωση του δημάρχου.

17/3/2012
Γιάννης Χατζηγιάννης
μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος.