Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Κειμενο ΟΕΝ/ΕΕΚ που μοιράστηκε στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Αθήνας


Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και η αύξηση των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων είναι ένα από τα σημάδια της νέας φάσης στην οποία βρισκόμαστε. Στη φάση της σύγκρουσης της επανάστασης και ό,τι πιο σάπιου έχει να επιδείξει ο καπιταλισμός.

Οι φασίστες δεν πήραν θάρρος μόνο από το αποτέλεσμα των εκλογών. Το ίδιο το σύστημα της κρίσης και της διαφθοράς είναι που τους αναθρέφει για να τους χρησιμοποιήσει την επόμενη περίοδο ενάντια στην εργατική τάξη. Τώρα χτυπάνε κυρίως τους μετανάστες, αύριο κάθε αγωνιζόμενο εργάτη.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που βγήκε από τις τελευταίες εκλογές είναι η πιο αδύναμη αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνη κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση πολιτικά απονομιμοποιημένη μιας και το ίδιο βράδυ των εκλογών δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πολιτική των μνημονίων, ερχόμενη σε αντίθεση με τους αγώνες και την θέληση όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Επίσης είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να προχωρήσει στο “έργο” της με άδειο πορτοφόλι, δηλαδή χωρίς καμία δυνατότητα να καλύψει καμία από τις ανάγκες του λαού.

Το μόνο εργαλείο κοινωνικού ελέγχου που της έχει απομείνει είναι η ωμή καταστολή και τίποτα άλλο. Οι φασιστικές συμμορίες θα κληθούν να συνδράμουν στην ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής κάθε φορά που αυτές δεν θα αρκούν, για να χτυπήσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας που είναι μπροστά μας.

Η εξάπλωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρώπη, στην Κίνα και τις ΗΠΑ βγάζει και θα βγάλει με μεγαλύτερη ένταση όλα εκείνα τα κομμάτια της κοινωνίας που πλήττονται από την κρίση στους δρόμους του αγώνα. Η παρακμή του καπιταλισμού σε παγκόσμια κλίμακα και η αύξηση των επαναστατικών τάσεων μέσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία συνοδεύεται από την προετοιμασία των αφεντικών και των μηχανισμών τους για την επαναστατική αναμέτρηση που είναι μπροστά μας.

Η απάντηση σε όλα αυτά τα φασιστικά αποβράσματα της κρίσης του συστήματος πρέπει να είναι ενιαία από το σύνολο των οργανώσεων, συλλογικοτήτων, στεκιών και λαϊκών συνελεύσεων. Η δημιουργία ομάδων εργατικής αυτοάμυνας που θα προστατεύουν τις γειτονιές μας από τις επιθέσεις φασιστικών συμμοριών είναι καθοριστικής σημασίας. Ένα ταξικό πρόγραμμα απάντησης στην κρίση είναι αναγκαίο. Η αυτοοργάνωση των εργατών και της νεολαίας, η πάλη για την καταστροφή του αστικού κράτους, η εξουσία των εργατικών συμβουλίων και ο διεθνισμός είναι οι αναγκαίοι όροι για να τσακιστούν οι φασίστες και το σύστημα που τους γεννάει.

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας/ΕΕΚ
konservokouti-oen.blogspot.com / www.eek.gr