Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλει το γραφειοκρατικό αποκλεισμό-διαγραφή των συντροφισσών της ΟΕΝ και του ΕΕΚ Θ.Τ. και Α.Δ. από το σχήμα Camera Obscura της ΕΑΑΚ στην Αρχιτεκτονική Βόλου.

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας -OEN 
http://konservokouti-oen.blogspot.gr/2012/12/camera-obscura.html 
Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλει το γραφειοκρατικό αποκλεισμό-διαγραφή των συντροφισσών της ΟΕΝ και του ΕΕΚ Θ.Τ. και Α.Δ. από το σχήμα Camera Obscura της ΕΑΑΚ στην Αρχιτεκτονική Βόλου. Η “διαγραφή” τους μάλιστα έγινε εν απουσία τους, την επομένη του διήμερου πανελλαδικού συντονιστικού της ΕΑΑΚ (Νοέμβρης 2012).
Tην πολιτική ευθύνη της αντιδημοκρατικής σταλινικού τύπου διαγραφής φέρει η οργάνωση του ΝΑΡ και της νΚΑ Βόλου, μέλη των οποίων αποτελούν την πλειοψηφία του συγκεκριμένου σχήματος.
Η διαγραφή που στην ανακοίνωση του σχήματος Camera Obscura βαφτίστηκε “απομάκρυνση”, συνδέθηκε με τη συκοφαντική κατηγορία πως οι δύο συντρόφισσες και το ΕΕΚ στο Βόλο προσπάθησαν να σύρουν την ανεξάρτητη ταξική πορεία πίσω από την πορεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Μας προκαλεί μάλιστα εντύπωση που η συγκεκριμένη κατηγορία δε βάραινε τις συντρόφισσες εξ αρχής, καθώς στην πρώτη ανακοίνωση που στάλθηκε (19/10), αναφέρονται άλλοι λόγοι, ενώ στη δεύτερη που κοινοποιήθηκε στις 8/12 (αλλά διατηρεί ως ημερομηνία έκδοσης την 19/10) αναφέρεται το ψέμα, ότι το ΕΕΚ πήγε με τους εργοδότες, γραφειοκράτες του ΕΚΒ.
Η αντιστροφή της πραγματικότητας από τους συντρόφους του ΝΑΡ και της νΚΑ δεν έχει όρια. 
1. Η στάση αρχών που κρατάει το ΕΕΚ και η ΟΕΝ στο ζήτημα της πολιτικής ανεξαρτησίας του εργατικού και νεολαιΐστικου κινήματος από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, το αστικό κράτος και τα αφεντικά, είναι γνωστή σ’ ολόκληρο το κίνημα.
Πιο συγκεκριμένα, η κομματική οργάνωση του ΕΕΚ στο Βόλο βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας για ανεξάρτητη ταξική απεργιακή πορεία στις 6/11 με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι εργοδότες γραφειοκράτες συνδικαλιστές από τα συνδικάτα» - αναφερόμενοι στην ηγεσία του ΕΚΒ και την εμπλοκή του μέσω της ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στα δουλεμπορικά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Tο EEK προπαγάνδισε όλες τις προηγούμενες μέρες την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιτυχία της (παραπέμπουμε για καλύτερη κατανόηση των γεγονότων στην Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 6 & 7 Νοέμβρη στο Βόλο). 
2. Συν τοις άλλοις, είναι τραγελαφική η απόπειρα των συντρόφων της νΚΑ και του ΝΑΡ Βόλου, να κάνουν μια (ανύπαρκτη) τρίχα... τριχιά μόνο και μόνο για να πετάξουν τις συντρόφισσες από ένα φοιτητικό σχήμα, ισχυριζόμενοι ότι η παρέμβαση του ΕΕΚ στην εργατική συγκέντρωση συνιστά πολιτική ουράς στο ΕΚΒ. Ωστόσο, αν οι σύντροφοι της νΚΑ και του ΝΑΡ ξεκινούσαν να διαγράφουν όποιον συμπορεύεται στ' αλήθεια -και όχι κατά... δυσφημισμό- στο δρόμο με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μάλλον θάπρεπε να διαγράψουν σχεδόν όλες τις συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να μείνουν μόνο με το ΕΕΚ στην ΕΑΑΚ…
3. Είναι ίσως δικαίωμα της νΚΑ να επιθυμεί την “παραταξιοποίησή” της ΕΑΑΚ. Ωστόσο δεν έχει δικαίωμα καμία πολιτική οργάνωση εντός ΕΑΑΚ να επιβάλλει την παραταξιοποίηση ερήμην των άλλων πολιτικών οργανώσεων και αγωνιστών που απαρτίζουν τα ΕΑΑΚ. Εμείς ως ΟΕΝ είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και διαγραφής διαφωνούντων εντός ΕΑΑΚ.
Μ' άλλα λόγια, οι σύντροφοι της νΚΑ και του ΝΑΡ “διαγράφουν” μέλη του ΕΕΚ από ένα σχήμα της ΕΑΑΚ, που όπως κάθε σχήμα της ΕΑΑΚ, δεν έχει καταστατικό και, άρα, ούτε μέλη με την έννοια που έχουν οι πολιτικές οργανώσεις ή συνδικαλιστικές παρατάξεις, επιχειρώντας με τον πιο ωμό τρόπο τη γραφειοκρατική χειραγώγηση του σχήματος.
Διαγράφουν τους τροτσκιστές του ΕΕΚ, «διυλίζοντας τον κώνωπα» (δηλαδή υπεμεγεθύνοντας το γεγονός ότι αποφασίσαμε να επέμβουμε ανεξάρτητα στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ) αλλά  «καταπίνοντας την κάμηλον» (ανεχόμενοι και με το παραπάνω τις ανοιχτά φιλο-ΓΣΕΕ και φιλο-ΣΥΡΙΖΑ τάσεις μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και στο ΝΑΡ) . 
Γιατί άραγε; Ας απαντήσουν σε εμάς και σ' όλο το κίνημα οι ίδιοι. 
Καλούμε να τοποθετηθούν επάνω στη “διαγραφή” από το σχήμα ΕΑΑΚ Αρχιτεκτονικής Βόλου όλα τα σχήματα και οι αγωνιστές της ΕΑΑΚ, τα συντονιστικά πόλης των ΕΑΑΚ, οι οργανώσεις και όλοι οι αγωνιστές που συμμετέχουν στα ΕΑΑΚ.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
12/12/2012