Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Διαγραφές και απολύσεις συνδικαλιστών





Ο συνδικαλιστής δημοσιογράφος Θ. Βογιατζής, γνωστός για τον αγώνα του ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις της εργοδοσίας της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑ, όχι μόνο απολύθηκε (16/11/2011) αλλά σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατική ηγεσία του σωματείου του, της ΕΣΗΕΘΣΕ (Ένωση Συντακτών Ημερ. Εφημερ. Θεσσαλίας Στερ. Ελλάδας Εύβοιας), η οποία του επέβαλλε ποινή προσωρινής διαγραφής (9/5/2013) καθώς διακίνησε προκήρυξη της γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.  Στη συγκεκριμένη προκήρυξη καταγγελόταν η στάση δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας που ζητούσε την επέμβαση εισαγγελέα κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ.
Η ένσταση του ΘΒ εκδικάζεται στις 26/6/2013 κι όλοι οι δημοσιογράφοι αλλά και τα μαχόμενα τμήματα της εργατικής τάξης πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης που ποινικοποιεί τον πολιτικό και συνδικαλιστικό αγώνα, επαναφέροντας τον Θ.Β με πλήρη δικαιώματα στο σωματείο του.

Επίσης, ο συνδικαλιστής Στάθης Μιχάλης, εργαζόμενος στην εταιρεία ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, μέλος του ΔΣ του τοπικού σωματείου μετάλλου ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ, απολύθηκε παράνομα, παραλαμβάνοντας την απόλυσή του με δικαστικό κλητήρα το απόγευμα στο σπίτι του,  Η εργοδοσία επέλεξε την κοινοποίηση της απόλυσης την ημέρα της γενικής απεργίας (13/6) ενώ οι εργάτες της εταιρείας παραμένουν μήνες απλήρωτοι κι ο ΣΜ έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή για τα δεδουλευμένα ως μέλος του σωματείου και της διοίκησής του. Παράλληλα, η εργοδοσία επιβάλλει αυτή τη περίοδο ατομικές συμβάσεις εργασίας που μειώνουν τους μισθούς κατά 30%.
Ο κλάδος του μετάλλου πλήττεται θανάσιμα με την ύφεση να βαθαίνει, αποτέλεσμα της καπιταλιστικής παρακμής, οδηγεί σε νέο κύκλο αποβιομηχάνισης και ανεργία μαμούθ. Ο αγώνας για την ακύρωση της απόλυσης του ΣΜ δεν περνά μέσα από τις τυπικές διαμαρτυρίες και τις παραστάσεις στα όργανα του αστικού κράτους.

Η απάντησή μας για τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως έδειξε περίτρανα και το λουκέτο στην ΕΡΤ, απαιτεί την επαναστατική κινητοποίηση των εργαζομένων κι ανέργων που θα βάλει τέλος όχι απλά στη δεξιά τρικομματική κυβέρνηση αλλά να βάλει τέλος στο καπιταλιστικό σύστημα της διαρκούς εκμετάλλευσης και καταπίεσης για την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής κοινωνίας.

19/6/2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
(Κ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)