Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το χέρι που έσπρωξε τον 18χρονο, είναι το καπιταλιστικό κέρδος


Το κουμπί του κινδύνου πατημένο απέναντι στους ανθρωποφάγους των 120 σεντς. Των μπατσοελεγκτών που πρέπει να γυρίσουν στα χρεοκοπημένα αφεντικά τους με όσο το δυνατόν περισσότερα κέρματα περασμένα στο κολάρο τους. Ενίοτε και με την ταυτότητα ενός μικρού παιδιού ανάμεσα στα δόντια
. Η  κρίση που διαλύει συθέμελα μια παγκόσμια κοινωνία εκμετάλλευσης, δίχως κοινωνούς, απειλεί να φτάσει στα έγκατα της τα τελευταία εναπομείνοντα πιτσιλίσματα ανθρωπιάς και κατανόησης για τους καταπιεσμένους. Ο κανιβαλισμός είναι τώρα περισσότερο από ποτέ ο δρόμος του κέρδους. Κι αυτό που μένει είναι η βουτιά στο κενό του Θανάση και μαζί του ολάκερης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτής που ταπεινώνεται μπροστά στο αυτονόητο πλην όμως απατηλό δικαίωμα γα παιδεία, υγεία, μεταφορές, στέγη. Για τον απαραίτητο σκελετό, τα κόκκαλα απλώς, μιας ύπαρξης.
Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι να ανατρέψουμε το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλευσης που γεννάει κανίβαλισμούς.
Καμιά σιωπή πια απέναντι στο φόνο, καμιά ανείπωτη οργή μπροστά στο σφαγείο, κανένα έλεος στους δολοφόνους του κέρδους και στα κατοικίδια τους. Μόνο οργάνωση, το τιμόνι στα χέρια μας και στο κουμπί του κινδύνου τα δικά τους.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί στην πορεία που θα γίνει την Τρίτη 27/08, 19:00, πλ.αγ.Νικολάου, Βόλος ενάντια στους ελεγκτές της ζωής μας



 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Όλα τα μνημεία πολιτισμού είναι την ίδια στιγμή και μνημεία βαρβαρότητας»



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήταν μια λαμπρή βραδιά πανσελήνου στο χώρο του Μουσείου Βόλου, τη ζεστή βραδιά της 21ης Αυγούστου.  Η διαρκής και πολυπληθής προσέλευση του κόσμου γέμισε το φιλόξενο χώρο του μουσείου, ενώ πριν την έναρξη των μουσικών εκδηλώσεων επιτρεπόταν η ελεύθερη επίσκεψη και στον εκθεσιακό του χώρου.
Κατά την είσοδο των επισκεπτών, οι εργαζόμενοι του μουσείου μοίραζαν μια ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού που ενημέρωνε για την υποστελέχωση των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και σταδίων και τις επικείμενες απολύσεις.

Κάθε ηλικία, από βρέφη σε καροτσάκια μέχρι ηλικιωμένοι ήταν εκεί, με αναπάντεχη δίψα να δουν τον εκθεσιακό χώρο και να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα.
Όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ένα μελανό σημείο της εκδήλωσης, μάλλον μοναδικό σε όλη την Ελλάδα των αντίστοιχων μουσικών εκδηλώσεων και μια αβλεψία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων.
Όπως διαπιστώνουμε από το σχετικό πίνακα του υπουργείου, η ΙΓ’ ΕΠΚΑ είναι η μόνη η οποία συνδιοργάνωσε εκδήλωση σε συνεργασία με δυο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΗ.ΚΥ.Ο. ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και "ΕΝΔΡΑΣΕΙ).
 Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο πρέπει να είναι κανείς ευγνώμων για οποιαδήποτε ΜΗ.ΚΥ.Ο, πολύ περισσότερο όταν αυτές εμπλέκονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα προγράμματα των σύγχρονων ειλώτων, εργαζομένων χωρίς δικαιώματα (χωρίς άδειες, επιδόματα, δώρα, απόλυση, λοιπά εργατικά δικαιώματα και πληρωμή όποτε κλείσει το κάθε πρόγραμμα). 
Από κάθε άποψη, πολιτική ή συνδικαλιστική τα έχουμε καταγγείλει ως μνημονιακά προγράμματα για την καθυπόταξη ολόκληρης της εργατικής τάξης κάτι το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη (κατάργηση επιδομάτων, δώρων, γάμου, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων κλπ).

Απορρίπτουμε πλήρως τον πολιτισμό αλά ΜΗ.ΚΥ.Ο, στηρίζουμε τους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις τους υπό τον όρο να μην ξεχνούν ότι οι σύγχρονοι είλωτες της ταξικής μας κοινωνίας βρίσκονται ακριβώς δίπλα τους και δεν πρέπει να τους ξεχνούν.
Υπενθυμίζουμε σε όλους τη φράση του Μπένγιαμιν ότι όλα τα μνημεία πολιτισμού είναι την ίδια στιγμή και μνημεία βαρβαρότητας.

23/8/2013
Γιάννης Χατζηγιάννης
Μέλος του ΕΕΚ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Μια βδομάδα χωρίς σήμα






Σχεδόν μια βδομάδα πέρασε, από τη περασμένη Παρασκευή 9 Αυγούστου, όταν το σήμα της ΕΡΤ έπεσε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και στη θέση του εμφανίστηκε το αγνώστου ταυτότητας σήμα μιας ΔΤ που έχει εξάψει τη φαντασία πολλών για την ερμηνεία του αρτικόλεξού της. Έτσι επιστρέψαμε ξανά στο αρχικό τρόπο παρακολούθησης μέσω internet στο site www.ertopen.com αλλά και σε πολλά άλλα εθελοντικά siteς που προβάλλουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Λίγοι όμως ξέρουν, καθώς η σχετική είδηση δεν προβλήθηκε όπως θα έπρεπε, τα γεγονότα.
Στον δεκαόροφο πύργο του ΟΤΕ στη θέση Πλιασίδι του Πηλίου, στον 8ο και 9ο όροφο,  στεγάζεται όλος ο εξοπλισμός της ΕΡΤ, πομποί δέκτες, ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Στον περιβάλλοντα χώρο του πύργου η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Η κεντρική είσοδος του κτιρίου είναι τριπλοκλειδωμένη, ενώ οι χώροι στους διάφορους ορόφους είναι επίσης κλειδωμένοι, δεδομένου ότι δυνατότητα πρόσβασης μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν το εξουσιοδοτημένο προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών του τοπικού ΟΤΕ και το αντίστοιχο τοπικά τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ. Εργαζόμενοι του ΟΤΕ και της ΕΡΤ είχε ο καθένας δικά του κλειδιά για τους αντίστοιχους χώρους πρόσβασης ανά χώρο σε κάθε όροφο.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, την περασμένη Παρασκευή, εργαζόμενος των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ Βόλου που έχει πρόσβαση στον πύργο άνοιξε την κεντρική είσοδο και επέτρεψε σε δυο άτομα (αγνώστων ακόμα στοιχείων), τεχνικοί από Αθήνα, εξειδικευμένοι στα ραδιοτηλεοπτικά θέματα τους έδωσε πρόσβαση στον 8ο  και 9ο  όροφο του πύργου και αφού έσπασαν τις κλειδαριές των αντίστοιχων χώρων που είναι εγκατεστημένος ο εξοπλισμός της ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3, κατέβασαν το εκπεμπόμενο σήμα και ανέβασαν το σήμα της Δημόσιας νΤροπής.
Όπως μας έγινε γνωστό, ταυτόχρονα αλλάχτηκε και η κλειδαριά της κεντρικής εισόδου του πύργου έτσι ώστε να αποτραπεί τυχόν είσοδος του τεχνικού προσωπικού της ΕΡΤ στο χώρο του πύργου, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστη η τύχη του εξοπλισμού, της συντήρησής του, η οποία προφανώς είναι πλέον στην ευθύνη των τοπικών στελεχών του ΟΤΕ (εκτός αν κατέχει κι άλλο, μη εξουσιοδοτημένο άτομο πλέον κλειδιά).
Το περιστατικό έχει καταγγελθεί από τους εργαζόμενους στο τοπικό ΑΤ Ανακασιάς, το οποίο έχει αποστείλει πλέον προσωπικό το οποίο φυλάει τον πύργο του ΟΤΕ (από ποιον άραγε;).
Όπως είναι γνωστό, στα έγγραφα απολύσεων που έχουν λάβει πανελλαδικά όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εκτός της επαίσχυντης απόλυσης, απαιτείται ρητά η φύλαξη και καλή λειτουργία του εξοπλισμού που είναι χρεωμένος σε κάθε εργαζόμενο, παρά το γεγονός της απόλυσης!

Η περιγραφή των γεγονότων από τη πλευρά μας  δεν γίνεται για τυπικούς λόγους κι ούτε απλά για να ανακαλυφθούν οι δράστες που έτσι κι αλλιώς εδρεύουν στο Μαξίμου, στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλες. Συνήθως οι δράστες αυτών των ενεργειών αμείβονται ποικιλοτρόπως από την εκάστοτε εξουσία. Δεν μας ενδιαφέρει καν η νομιμότητα της ενέργειας από μια κυβέρνηση της διαρκούς παρανομίας των 2600 απολύσεων, των κανίβαλων ελεγκτών τρόλεϊ, της φορομπηξίας και της μαζικής ανεργίας.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι γιατί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ δεν ενημέρωσαν το συνδικάτο τους για τις εντολές που έλαβαν, αν οι εντολές ήταν γραπτές ή προφορικές, γιατί τα συνδικαλιστικά όργανα της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν κατήγγειλαν το γεγονός και δεν φρόντισαν να αποκαλύψουν τους συνεργούς της κυβέρνησης στο μαζικό έγκλημα.
Αυτό είναι το στοιχειώδες καθήκον ενός συνδικαλιστικού οργάνου, που υπενθυμίζω, δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Δικιά μας απαίτηση φυσικά είναι να δοθεί στους τεχνικούς της ΕΡΤ άμεσα πρόσβαση στο πύργο του ΟΤΕ. Με λίγα λόγια, δώστε πίσω τα κλειδιά και σηκώστε το σήμα της ΕΡΤ στην περιοχή μας.

17/8/2013
Γιάννης Χατζηγιάννης
Μέλος του ΕΕΚ

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

NAZIΣTIKH EΠIXEIPHΣH ΠOINIKOΠOIHΣHΣ TOY ANTIΦAΣIΣTIKOY ΛOΓOY KAI ΔPAΣHΣ

O στόχος της ποινικής δίωξης του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ


NAZIΣTIKH EΠIXEIPHΣH ΠOINIKOΠOIHΣHΣ TOY ANTIΦAΣIΣTIKOY ΛOΓOY KAI ΔPAΣHΣ
Σε άλλες περιπτώσεις η μήνυση των ναζιστών κατά του πρώην πρύτανη του EMΠ K. Mουτζούρη και του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ θα είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα ως ανυπόστατη. Στην προκειμένη περίπτωση αποφασίστηκε να εισαχθεί σε δίκη για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».
Aπό το Kλητήριο Θέσπισμα που παραθέτουμε γίνεται σαφές ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Tον μεν πρώην πρύτανη τον κατηγορούν για τη λειτουργία του εναλλακτικού ιστότοπου Indymedia – κατηγορία για την οποία έχει επανειλημμένα αθωωθεί και υπάρχει δεδικασμένο. Oι κατηγορίες κατά του Σάββα Mιχαήλ δεν έχουν να κάνουν με ποινικά κολάσιμες πράξεις αλλά με μια πολιτική αντιφασιστική προκήρυξη. Αν από το σύνολο των μηνυομένων -από την KOA του KKE και τον ΣYPIZA Eξαρχείων, μέχρι την ANTAPΣYA και άλλες αντιφασιστικές κινήσεις- ο εισαγγελέας επέλεξε τον γραμματέα του EEK, μάλλον δεν οφείλεται –ή δεν οφείλεται μόνο- στην επαναστατική πολιτική του EEK, όσο στον βαθύ αντισημιτισμό και τη φασιστική νοοτροπία που κυριαρχεί σε τμήματα της κρατικής μηχανής. Φαίνεται ότι το Σαμπετάι (Σάββας) είναι επιλήψιμο όχι μόνο για τους ναζιστές αλλά και για τμήματα του νομικού συστήματος του αστικού κράτους.
H δίωξη του Σάββα Mιχαήλ είναι απόπειρα φίμωσης όχι μόνο της αντιφαστικής δράσης αλλά και του λόγου. Ξεκινώντας από το EEK οι ναζιστές και οι συνοδοιπόροι τους εισαγγελείς επιχειρούν να φιμώσουν τον αντιφασιστικό λόγο και να ποινικοποιήσουν την αντιφασιστική δράση.
Όλες οι δυνάμεις του αριστερού, ριζοπαστικού και επαναστατικού κινήμτος της εργατικής τάξης πρέπει να αντισταθούν ενιαιομετωπικά, μαζικά και αποφασιστικά.
Όλοι στη δίκη, 3 Σεπτεμβρίου, στο Πρώτο Mονομελές Πλημμελειοδικείο Aθήνας, κτίριο 2, της πρώην Σχολής Eυελπίδων.
Aθήνα 30-7-2013
Όσοι επιθυμούν να καταδικάσουν την δίωξη, μπορούν να υπογράφουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση:
https://www.change.org/petitions/eek-να-απορριφθεί-η-μήνυση-των-ναζιστών


Όλοι στη δίκη 3 Σεπτεμβρίου, Ευελπίδων κτίριο 2, ώρα 9
και
στη συνέλευση αλληλεγγύης, Δευτέρα 26 Αυγούστου, Ε.Μ.Πολυτεχνείο, 19:30

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΠΑΤΡΑ // ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ταυτόχρονης εκκένωσης τριών καταλήψεων στην Πάτρα τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Αυγούστου είναι κεντρική πολιτική επιλογή μιας αδύναμης και επικίνδυνης κυβέρνησης, της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η εκκένωση της Κατάληψης Παραρτήματος, της Κατάληψης Μαραγκοπούλειου και του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού στο ΤΕΙ Πάτρας αποτελούν πράξη μιας κυβέρνησης που αποτελείται από τα συντρίμμια των δύο αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν επί 30 χρόνια τη χώρα και ο λαός αναγνωρίζει στο πρόσωπο τους τον πολιτικό ενορχηστρωτή της χρεοκοπίας. Θέλουν να μετατρέψουν τις ζωές μας σε συντρίμμια γι' αυτό εκκενώνουν κάθε επικίνδυνη εστία αντίστασης. Η μετατροπή του κέντρου της Πάτρας σε μια αστυνομοκρατούμενη ζώνη με τα ΜΑΤ να ελέγχουν και να προσαγάγουν περαστικούς είναι εικόνα του μέλλοντος της κοινωνικής αντεπανάστασης που ετοιμάζουν. Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τις προσπάθειες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εδραιώσει την παρουσία της στην πόλη με συνεχείς εκδηλώσεις και μεταφορά των γραφείων της στο κέντρο από τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση. Το επίσημο κράτος αφήνει το πεδίο ελεύθερο στο ναζιστικό παρακράτος να δρα και να στρατολογεί δυνάμεις σε μια πόλη που έδειξε επανειλημμένα ότι δεν είναι φιλόξενη στους απογόνους των χιτών και των ταγματασφαλιτών.

Η δικομματική κυβέρνηση δεν είναι απλώς προϊόν της κατάρρευσης της προηγούμενης κυβέρνησης μέσα στη μάχη της ΕΡΤ, αλλά βρίσκεται και η ίδια από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή σύγκρουση με τις μάζες. Οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα και τα νέα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού που ετοιμάζουν τους φέρνουν αντιμέτωπους όχι μόνο με τους υπό απόλυση δημόσιους υπαλλήλους, αλλά με το σύνολο της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Η τριπλή επιχείρηση εκκενώσεων στην Πάτρα δεν αποτελεί απλώς μια ετεροχρονισμένη συνέχεια των εκκενώσεων καταλήψεων τον περασμένο χειμώνα. Αυτό το σχέδιο μπλοκαρίστηκε προσωρινά με τις δυναμικές απαντήσεις του κινήματος και κυρίως με τη μεγαλειώδη διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις τη 12η Γενάρη. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι αντιμέτωπο με ένα νέο γύρο κρατικής καταστολής. Δεν πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης αλλά αδυναμίας, δε χτυπάνε στο κέντρο αλλά στην επαρχία μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Υπολογίζουν ότι μπορούν να φανούν ισχυροί επιχειρώντας μέσα σε μια άδεια πόλη. Χτίζουν τις εισόδους των κατειλημμένων κτιρίων για να μην ανακαταληφθούν. Το ορμητικό ποτάμι της επερχόμενης επαναστατικής ανόδου δε σταματάει μπροστά σε τσιμεντένιους τοίχους. Θα τους σαρώσουμε!

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλλουν την εκκένωση των τριών καταλήψεων στην Πάτρα. Δε θα περάσει!

Οφείλουμε να ξεχωρίσουμε την περίπτωση της Κατάληψης Παραρτήματος -του παλιού κτιρίου του πανεπιστημίου Πατρών. Το Παράρτημα αποτέλεσε -και αποτελεί- κέντρο αγώνα που συνδέθηκε με όλες τις κοινωνικές εκρήξεις της μεταπολίτευσης. Η εξέγερση των φοιτητών στην Πάτρα το Νοέμβρη του '73, οι φοιτητικές καταλήψεις του '79, το κίνημα των καταλήψεων του '90-91 στην πόλη που δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας, η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 είχαν στην καρδιά τους την κατάληψη Παραρτήματος. Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης στο Παράρτημα. Η άθλια κλίκα των κυβερνώντων, επικεφαλής μιας παρακμασμένης κοινωνικής τάξης, νομίζει ότι αν βάλει στο χέρι μερικά ντουβάρια, θα ξορκίσει τον κίνδυνο νέων εξεγέρσεων και προπαντός της Επανάστασης. Είναι γελασμένοι!

Η Κατάληψη Παραρτήματος, το Μαραγκοπούλειο και το στέκι στο ΤΕΙ, θα ανακαταληφθούν και θα είναι μέρα-μεσημέρι. Μια μεγάλη καμπάνια σε ολόκληρο το εργατικό-λαϊκό-νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να ξεκινήσει για την ανακατάληψη αυτών των χώρων. Κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, χώρος δουλειάς πρέπει να κινητοποιηθεί για να ακυρώσουμε την αυθαιρεσία ενός κράτους σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης εις βάρος των καταπιεσμένων.

Η νομική δίωξη των 5 συλληφθέντων από την κατάληψη του Μαραγκοπούλειου θα πέσει στο κενό. Δεν τρομοκρατούμαστε! Να παύσουν ΤΩΡΑ όλες οι κατηγορίες εις βάρος των αγωνιστών!

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας συμμετέχει στην Κατάληψη Παραρτήματος και το δηλώνει ευθαρσώς. Έκνομη είναι η φθαρμένη και διεφθαρμένη αστική εξουσία, όχι οι κοινωνικοί αγώνες και οι αγωνιστές. Η ποινικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής δράσης της αριστεράς και των αναρχικών θα πέσει στο κενό! Θα πέσει στο κενό μαζί με τη δίωξη του συντρόφου Σάββα Μιχαήλ ο οποίος διώκεται για την αντιφασιστική δράση του ΕΕΚ ως γενικός γραμματέας του και οδηγείται σε δίκη στις 3 Σεπτέμβρη. Δεν κρύβουμε τις ιδέες και τη δράση μας, οι καπιταλιστές, η αστυνομία τους και οι φασίστες συμμορίτες τους έχουν μάθει να δουλεύουν στο σκοτάδι.

Αυτοί που πρέπει να δώσουν λόγο στο λαό και τη νεολαία της Πάτρας είναι η Δημοτική αρχή, η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας και οι κρατικοί υπεύθυνοι που έβαλαν την υπογραφή τους για να εκκενωθούν οι τρεις καταλήψεις. Να παραιτηθούν τώρα!

Να σημειώσουμε ότι το ανακοινωθέν της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας αναφέρει: “Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων ,την εγκατάσταση και τον πλήρη εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού «93,7 ραδιοκατάληψη», ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κονσόλα ήχου, μουσικά όργανα, ηχεία, κράνη, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, αυτοσχέδιες ασπίδες, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και έντυπο υλικό.”.

Στην ίδια πρόταση παρατίθενται ως επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη “μουσικά όργανα” και “ρόπαλα”.

Η μουσική του μέλλοντος είναι που τρομάζει την τάξη των νεκρών!


“Μπορείτε να βουβαίνετε τα τύμπανα και να κόβετε τις χορδές της λύρας, αλλά ποιος μπορεί να σταματήσει τον κορυδαλλό να τραγουδά”

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ