Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΚΡΑΤΟΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ . ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ !

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«...αλλά να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Σε κάθε γροθιά που μοιράζετε στις μούρες των αναρχικών και των κομμουνιστών, να ξέρετε ότι είναι το χτύπημα που σας συνδέει με τους συναδέλφους σας με τους συναγωνιστάς σας, τους συμμαχητάς σας στις υπόλοιπες ελληνίδες πόλεις….»
Από ομιλία του φασίστα Πετρόπουλου σε εκδήλωση στα γραφεία της Εθνικής Δράσης Ηλείας.



Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Πύργου καλεί τους αντιφασίστες της Ηλείας, τους εργαζόμενους τους άνεργους και τους φοιτητές, τα εργατικά σωματεία, τις πολιτικές οργανώσεις της αριστερας, και τις αυτόνομες συλλογικότητες, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, στις 6 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.
Στόχος της σύσκεψης είναι η ενημέρωση - συζήτηση πάνω στις δίκες για τις επιθέσεις των φασιστών της ΕΔΗ ενάντια σε φοιτητές, τον Φεβρουάριο και το Σεπτέμβριο του 2013.
Τον Φεβρουάριο του 2013 ομάδα από νεοναζί της ΕΔΗ, μεταξύ των οποίων ο διαβόητος Νίκος Παπαδόπουλος και εν ενεργεία αστυνομικός στήνουν ενέδρα την νύχτα και χτυπάνε αντιφασίστες που στοχοποιήθηκαν εξ αιτίας της δημόσιας πολιτικής αντιφασιστικής δράσης τους. Ενθαρρυμένοι από την κάλυψη της αστυνομίας και την «ολιγωρία» των δικαστικών αρχών συνέχιζαν να εκφοβίζουν τους φοιτητές ώστε να αποσύρουν την μήνυση. Αποθρασυνόμενοι από την ατιμωρησία τον Σεπτέμβριο επιτίθενται και πάλι ενάντια σε αντιφασίστα έξω από το σπίτι του.

Οι δίκες αυτές δεν είναι προσωπικές υποθέσεις κάποιων φοιτητών, είναι μέρος του αντιφασιστικού αγώνα και στόχο έχει να ανάδειξη στην κοινωνία της Ηλείας, τη νεοναζιστική πρακτική της Εθνικής Δράσης Ηλείας. Οι δίκες στοχεύουν στο να μπει ένα τέλος στην δράση των νεοφασιστών, που χρησιμοποιούν τις μεθόδους της νύχτας με μπράβους και μαχαιροβγάλτες ώστε να τρομοκρατούν αγωνιστές.
Είναι πολιτικό βήμα για την καταγγελία των ηθικών αυτουργών που καλλιεργώντας τυφλό  μίσος ενάντια σε κάθε αριστερό ή αναρχικό αγωνιστή, δήθεν στο όνομα της πατρίδας, οπλίζουν το χέρι του κάθε μαχαιροβγάλτη Παπαδόπουλου και της πολιτικής συμμορίας.
Είναι η άλλη όψη του αγώνα ενάντια στα μνημόνια την κρατική καταστολή και αυθαιρεσία, που μας θέλει φοβισμένους και παθητικοποιημένους.

"Δεν πρόκειται να ανεχθούμε στον Πύργο Ηλείας να στεριώσουν φονιάδες, όπως οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και των δεκάδων ξένων εργατών. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πολιτικές τρομοκρατίας και φίμωσης όπως ενάντια στους αριστερούς αφισοκολλητές στο Πέραμα. Ο αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στα μνημόνια, τις απολύσεις, τα κλειστά μαγαζιά για την ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας δεν τρομοκρατείται. Η δικαστική συγκάλυψη με την παραγραφή των ναζιστικών εγκλημάτων δεν θα περάσει!

Κανένας μόνος απέναντι στους φασίστες!
Δεν χωράνε φασίστες σε μια ελεύθερη κοινωνία,
Έξω οι φασιστικές οργανώσεις από τον Πύργο

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΥΡΓΟΥ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΕΚ
ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ 

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 ομάδα 3 τουλάχιστον νεοναζί του Πύργου με επικεφαλής τον διαβόητο ναζιστή και μέλος της φασιστικής Εθνικής Δράσης Ηλείας, Νίκο Παπαδόπουλο, επιτέθηκε και τραυμάτισε φοιτητή του Πύργου Ηλείας γνωστό για την αντιφασιστική του δράση.

Οι φασίστες με ύπουλο τρόπο χτύπησαν πισώπλατα τον φοιτητή και ταυτόχρονα ο νεοναζί Παπαδόπουλος επιτέθηκε με μένος εναντίον του τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο συγκεκριμένος Νεοναζί έχει επανειλημμένα εμπλακεί σε επιθέσεις ενάντια σε αντιφασίστες αγωνιστές, λειτουργώντας πάντοτε με την κάλυψη της αστυνομίας Πύργου και απολαμβάνοντας απόλυτη ασυλία. Σε παλαιότερη επίθεση μάλιστα ενάντια σε αντιφασίστες φοιτητές του Πύργου τον Φεβρουάριο, συμμετείχε στη ομάδα του εν ενεργεία αστυνομικός, επίσης γνωστός για τις Νεοναζιστικές του αντιλήψεις στον Πύργο, όπως καταγγέλθηκε στην μήνυση που έγινε για την επίθεση εκείνη.

Το ΕΕΚ καταγγέλλει την συντονισμένη δράση των φασιστικών συμμοριών με την αστυνομία Πύργου ενάντια σε αγωνιστές. Απαιτεί την άμεση παραίτηση του αστυνομικού διοικητή του Πύργου Ηλείας και την ποινική δίωξη όποιων αστυνομικών εμπλέκονται με τις φασιστικές συμμορίες.

 Η κυβέρνηση του Σαμαρά - Βενιζέλου υλοποιώντας τα κανιβαλικά αντιλαϊκά μέτρα, με τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων αγαθών, επιστρατεύει ενάντια στον λαό, στο πλαίσιο του κράτους έκτακτης ανάγκης, τις φασιστικές συμμορίες.

 Υποχρέωση των εργαζόμενων είναι να ανοίξουν δρόμο ενάντια σ’ αυτή την πολιτική τσακίζοντας τις φασιστικές συμμορίες και τους κρατικούς προστάτες τους.



ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ


ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 
" ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ " ΗΛΕΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την τοπικιστική, νεοφασιστική, ρατσιστική και ακροδεξιά οργάνωση «ΕΔ»Η («εθνική δράση» Ηλείας).

Απρόκλητα επιτέθηκαν σε 3 μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών, «τονίζοντας» μάλιστα πως σπουδαστής και αντιφασίστας «δεν πάνε μαζί». Ως Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου απαιτούμε από την πολιτεία να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να μαζέψουν τα νεοναζιστικά σκυλιά που γαβγίζουν στο οργανωμένο Σπουδαστικό Κίνημα. 

Επιπλέον, καλούμε την πολιτεία, την αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και τον σύλλογο των αστυνομικών να απομονώσουν τον συνάδελφο τους που πήρε μέρος στην επίθεση αυτή, καθώς και όλους όσους συμμετέχουν σε παρακρατικές ομάδες. Όταν η κοινωνία μας δοκιμάζεται, πρέπει να περιφρουρηθεί ο δημοκρατικός ρόλος της αστυνομίας απ\' όλους.
Ο Σύλλογος Σπουδαστών είναι κύτταρο Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Φασίζουσες συμπεριφορές και απόψεις δεν πέρασαν ποτέ, δεν θα περάσουν και σήμερα. Η παρακρατική δράση της ΕΔΗ πρέπει να καταδικαστεί απ\' όλο το Λαό του Πύργου. Η επίθεση στους Σπουδαστές την ώρα που κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», είναι επίθεση τρομοκρατίας και αφορμή για να φύγουν αρκετοί Σπουδαστές από τον Πύργο.

Απαιτούμε να απομακρυνθούν από κοντά μας όλοι όσοι θέλουν να καταστρέψουν τον Αγώνα μας. Δε θέλουμε καμία βοήθεια από κανέναν μαχαιροβγάλτη, πορτιέρη και άνθρωπο της νύχτας. Ο Αγώνας μας είναι πολιτικός με συγκεκριμένα αιτήματα και συγκεκριμένο σκοπό:
Απαιτούμε να τελειώσουμε αυτό που επιλέξαμε να σπουδάσουμε. Πληροφορική & ΜΜΕ, Μουσειλογία Μουσειογραφία και Σχεδιασμού Εκθέσεων.
Καμία εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά. Με παρουσιάσεις Power Point, δε μπορεί κανένας να «σχεδιάζει» το μέλλον μας.
Τα τμήματα μας να μείνουν εκεί που ανήκουν. Στην Πόλη του Πύργου. Όχι για τα μούτρα των τοπικών αρχόντων, αλλά για το Λαό της Ηλείας. 

Κοινό Αγώνα με τους Προϊσταμένους, τους Καθηγητές και το Σύλλογο Σπουδαστών.
Δημιουργία μετώπου απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση με το σχέδιο «Αθηνά». Καλλικράτης στην Παιδεία σημαίνει ουσιαστικό ακαδημαϊκό κενό.
Όσοι προσπαθήσουν να «καπελώσουν» τον Αγώνα μας, θα επισφραγίσουν και την καταδίκη τους από τους Σπουδαστές.

Τέλος καλούμε τον απλό Λαό, τα Σωματεία, τα Συνδικάτα και τις Αρχές του Πύργου να καταδικάσουν την παρακρατική δράση της «ΕΔ»Η. Μην έχει κανένας μετά την απαίτηση από τους Σπουδαστές να συνταχθούν με τον Πύργο, όταν στο όνομα του Πύργου και του «τοπικισμού», ακροδεξιά, νεοναζιστικά και χουντικά υποχείρια της Χρυσής Αυγής, χτυπάνε Σπουδαστές.
Η ακροδεξιά τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όσο και αν γαβγίζουν τα σκυλιά του Χίτλερ του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, δεν θα τους φοβηθούμε. Θα μας βρουν απέναντι τους με ειρηνικές και μαζικές κινητοποιήσεις.

Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου
________________________________________________________________________
Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικά άρθρα σχετικά με τα γεγονότα. Υπάρχουνε πολύ περισσότερα, αρκεί κάποιος να ψάξει λίγο για να καταλάβει για το οργανωμένο έγκλημα που επιτελείται ενάντια σε ολόκληρη τη κοινωνία από κράτος και παρακράτος προκειμένου να καμφθούνε οι αντιστάσεις του λαού ενάντια στην εξαθλίωσή του :
________________________________________________________________________