Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Παλιές και νέες αξιώσεις των καπιταλιστών προς τους εργαζόμενους ανέπτυξε στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ο νέος πρόεδρός του, Θ.Φέσσας.




Βασικό θέμα ήταν η ενίσχυση των ντόπιων ομίλων ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Κοινώς, να υπάρξει ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό με στόχο το υπερκέρδος. Επιχειρώντας ο ίδιος να παραπλανήσει τους εργαζομένους ισχυρίστηκε πως οι χαμένες θέσεις εργασίας θα κερδηθούν εκ νέου και τα εισοδήματα των εργαζομένων θα αυξηθούν όταν οι επιχειρήσεις γίνουν πιο ανταγωνιστικές σε διεθνή κλίμακα.Δηλαδή, προκειμένου να έχουμε ένα κουτσό μεροκάματο θα πρέπει να δώσουμε γη και ύδωρ στους μεγαλοβιομήχανους. Αυτον τον ποταπό και στυγνό εκβιασμό κάνει ο ΣΕΒ. Είπε, ακόμα, ότι πρέπει να υπάρξει κι άλλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους γιατι οι αμοιβές βαρύνονται με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και φόρους εισοδήματος οδηγώντας σε μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

'Εχουν το απύθμενο θράσος να λένε όλα αυτά, την ίδια ώρα που νομοθετήθηκε, από τον Σεπτέμβριο του 2012, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Συγκεκριμένα η μείωση είναι : 1,1 μονάδες από τον Ιούλιο του 2014,  2,9 μονάδες και άλλη μια μονάδα θα μειωθεί ως τον Ιανουάριο του 2016.
Έτσι το ΙΚΑ χάνει από τους καπιταλιστές κάπου 1,3 δις ευρώ ετησίως. Αυτό, ουδόλλως, απασχολεί τους μεγαλοκαρχαρίες αφού έχουν στο συρτάρι τους τη λύση που εξυπηρετεί τα δόλια σχέδια και συμφεροντά τους.Σύμφωνα με τα λεγόμενα  του προέδρου του ΣΕΒ θα ιδρυθεί 2ος και 3ος πυλώνας ασφαλίσεως.
Τι σημαίνει, όμως,  αυτό? Στη θέση της δημόσιας ασφάλισης να εισχωρεί σταδιακά η ιδιωτική καθώς "έτσι γίνεται στις ανεπτυγμένες οικονομίες", όπως ισχυρίζονται. Μ΄αυτό το πρότυπο, σταδιακά οι συντάξεις θα μειωθούν και αφού, υποχρεωτικά, ο κόσμος θα στραφεί στην ιδιωτική ασφάλιση οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διάφοροι χρηματιστηριακοί όμιλοι θα δούν στα ταμεία τους άφθονο χρήμα, το οποίο φυσικά δεν θα διαχειρίζονται προς όφελος των εργαζομένων αλλα προς όφελος των καπιταλιστών μεγαλοεπιχειρηματιών.
Όσο για την "αμοιβή παραγωγικότητας" που διαλαλούν, ο στόχος είναι  οι εργαζομένοι να δουλέουν σαν σκλάβοι με την ελπίδα ότι τα αφεντικά θα φιλοτιμηθούν να  τους πετάξουν κανα ψίχουλο από τα γιγαντιαία υπερκέρδη τους.

Μοναδικό όπλο και μόνη απάντηση των εργαζομένων σ΄αυτές τις τρισάθλιες τακτικές και σ΄αυτές τις χυδαίες μεθοδέυσεις δεν μπορεί να είναι παρα η αυτοοργανωσή τους σε Ανεξάρτητα Κέντρα Αγωνα, μακρυά από τις πουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, που θα οδηγησει σε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την Εργατική Εξουσία, που θα στείλει στον αγύριστο όλα αυτά τα παράσιτα που κερδοσκοπούν είς βάρος των υπάρξεων μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑ.
ΒΟΛΟΣ 30-05-2014