Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΙΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ


Παράνομο είναι το χρέος που το εγχώριο και διεθνές κεφαλαιοκρατικό σύστημα φόρτωσε στις πλάτες ολόκληρου του λαού και όλων των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο, για να σώσει το ετοιμοθάνατο καπιταλιστικό σύστημα μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας/ιστορικής/δομικής κρίσης το 2008, της χειρότερης στην ιστορίας του. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ, με την υποστήριξη των συναδέλφων τους στο ΣΥΡΜΑ, είναι καθόλα δίκαιες και επιβεβλημένες προκειμένου να αποτρέψουν την διοίκηση της εταιρίας να προβεί σε εκ περιτροπής εργασία.




Με αυτό το σκεπτικό εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ΙΜΑΣ και τη ΣΥΡΜΑ ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου απεργιακό αγώνα με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και τη διοίκηση της εταιρίας να προσφεύγει στα δικαστήρια εναντίον τους καταθέτοντας αγωγή για να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση της εταιρίας ΙΜΑΣ και η αντίστοιχη στο ΣΥΡΜΑ είναι το πρώτο βήμα ενάντια στους εργαζόμενους, που αρνούνται να υποταχθούν στις ορέξεις των καπιταλιστών να μειώσουν μισθούς ενώ την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι εμφανίζουν κέρδη στους ισολογισμούς. Η μανία να εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη δεν έχει σταματημό, θα σταματήσει μόνο αν εμείς τους σταματήσουμε.

Η απόφαση του διαστηρίου σήμερα δικαιώνει τους εργαζόμενους, ενώ αναμένεται άμεσα η απάντηση για τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις υποστήριξης που έγιναν από τους εργαζόμενους στο ΣΥΡΜΑ. Είναι μια πρώτη και σημαντική νίκη για τους εργαζόμενους και συγχρόνως δεν σημαίνει καθόλου ότι πρέπει να σταματήσουν τον αγώνα. Η διοίκηση της εταιρίας θα μελετήσει την απόφαση και θα συνεχίσει να κινείται εναντίον τους με ολοένα σκληρότερα χτυπήματα όσο οι εργαζόμενοι μένουν αποκομμένοι από άλλους εργατικούς αγώνες και πολύ περισσότερο από ολόκληρη τη κοινωνία.

Την ίδια στιγμή πρέπει άμεσα όλη η τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό ενός ακόμη δίκαιου και απαραίτητου εργατικού αγώνα και συγχρόνως αυτός ο αγώνας να γίνει ευρέως γνωστός εκτός νομού. Σήμερα στην ΙΜΑΣ, χθες σε άλλους χώρους κι αύριο παντού. Αν δεν τους σταματήσουμε θα καταστραφεί καθετί ανθρώπινο στον άνθρωπο, κάθετί που θα θυμίζει πραγματική ζωή.

Για άλλη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ζήτημα του χρέους που φορτώνεται στις πλάτες του λαού είναι το επίδικο γιατί είναι αυτό που δένει σαν θηλιά γύρω από το λαιμό του καταστρέφοντας τους στοιχειώδεις όρους της ανθρώπινης ύπαρξης, πετώντας κυριολεκτικά κατά εκατοντάδες ανθρώπους στο περιθώριο.

Μόνη λύση είναι η ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους που περνά μέσα από τη πάλη για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με σκοπό τη ριζική αναδιάρθρωση της κοινωνίας και την οικοδόμηση μιας άλλης, πραγματικά σοσιαλιστικής με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες της πλειοψηφίας κι όχι μιας πενιχρής μειοψηφίας αρπακτικών.

Καλούμε όλες και όλους να στηρίξουμε έμπρακτα το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων τους εργαζόμενους στην ΙΜΑΣ και το ΣΥΡΜΑ συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και τους εργαζόμενους να καλέσουν σε πανεργατικό συλλαλητήριο άμεσα ταυτόχρονα με τη κήρυξη πανεργατικής απεργίας σε όλο το νομό στις 18/09, ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το σιδερένιο χέρι του φασισμού.

Μέχρι τη τελική νίκη !

11/09/2014



Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ – Τροτσκιστές)