Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ




Πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο η πορεία για τη 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
 
Με αφετηρία το θόλο του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας πάνω από 1000 άτομα τίμησαν την ημέρα δίνοντας συγχρόνως ένα σαφές μήνυμα ότι η Ιστορία δεν τελείωσε και προετοιμάζονται οι εξεγέρσεις του σήμερα. 


Η πορεία κάνοντας μια μεγάλη διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  επέστρεψε στο σημείο από όπου ξεκίνησε, με τη συμμετοχή του ΕΕΚ,η Λαϊκη Συνελευση γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου,το Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, η Ροσινάντε, εργαζόμενοι της ΕΡΑ Βόλου, ο α/α χώρος και ανένταχτος κόσμος.

Ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της εργατικής εξουσίας, κατά του φασισμού και της γελοίας κυβέρνησης, μαζί με το κλασσικό ‘’ Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73’’ συνδέοντας το παρελθόν με το σήμερα ως μια τραγική συνέχεια για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που εξαθλιώνονται στο βωμό της διάσωσης της ξεπεσμένης αστικής δημοκρατίας.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του ΚΚΕ που χάραξε για άλλη μια φορά διαχωριστικές γραμμές από το ντόπιο λαϊκό-εργατικό κίνημα πραγματοποιώντας τη δική του διαδήλωση. 

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική αλλά με έντονη παρουσία.


EEK
18/11/2014