Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για την αντιφασιστική νίκη της Κυριακής 24/05/2015 στο Διμήνι Μαγνησίας



Εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες, (μέλη αντιεξουσιαστικών και αριστερών συλλογικοτήτων και οργανώσεων) έδωσαν αγωνιστικό παρόν με συγκέντρωση και πορεία, τη Κυριακή 24/ 5/ 2015 στο Διμήνι Μαγνησίας ακυρώνοντας προγραμματισμένη εκδήλωση της Τ.Ο ΧΑ Μαγνησίας στο δημαρχείο της περιοχής. 


 Το ΕΕΚ ήταν εκεί στηρίζοντας όλη την κινητοποίηση και δηλώνοντας " καμία εμπιστοσύνη στην κρατική δικαιοσύνη, εργατική λαϊκή αυτο-οργάνωση για το τσάκισμα το φασιστών. Η προκήρυξη που μοιράστηκε τόνιζε την επιτακτικότητα της διεθνιστικής πάλης απ' άκρη σε άκρη  της γης (http://eekmag.blogspot.gr/2015/05/blog-post_24.html).

Ο χώρος του δημαρχείου, μετά από την παραχώρηση της δημοτικής αρχής Βόλου και του δημάρχου Α.Μπέου,  φυλασσόταν από μέλη της ΧΑ. Με την άφιξη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης , λίγο πριν τις 5μμ, τα μέλη της ΧΑ - περίπου 10 άτομα – ‘’προστάτευσαν το χώρο τους’’ επιτιθέμενοι με πέτρες και αφού κλείστηκαν στον εσωτερικό χώρο του δημαρχείου έβγαλαν ρόπαλα με ελληνικές σημαίες και καπνογόνα, πυροσβεστήρες ( όλα εργαλεία μιας καθ’ όλα τυπικής ομιλίας σε αίθουσα δημαρχείου!).

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατέφτασαν λίγη ώρα μετά παρατάσσοντας ΜΑΤ και αυτοκίνητα της ασφάλειας, που φρόντισαν για τη φυγάδευση των αποκλεισμένων χρυσαυγιτών, αλλά και όποιου άλλου από τους λιγοστούς τόλμησαν να πλησιάσουν ή και να μπουν μετέπειτα στην αίθουσα για την προγραμματισμένη εκδήλωση. 

Στις 7 μμ, προγραμματισμένη ώρα της εκδήλωσης, o ευρωβουλευτής και απόστρατος αξιωματικός Επιτήδειος, γνήσιος απόγονος των κατοχικών ταγματασφαλιτών και μετέπειτα υποστηρικτών της χούντας ακύρωσε την ομιλία του, σηματοδοτώντας μια ακόμη νίκη του αντιφασιστικού αγώνα στη περιοχή.
Την αντιφασιστική συγκέντρωση ακολούθησε πορεία γύρω στους δρόμους του Διμηνίου με συνθήματα κατά του φασισμού - ναζισμού και του καπιταλισμού που τον γεννά και τον θρέφει. 

Οι κυνηγημένοι χρυσαυγίτες προτίμησαν να μιλήσουν ιδιωτικά  σε κρυμμένο χώρο φασιστοφωλιάς σε διπλανό χωριό ενώ αμέσως μετά έβγαλαν μια ανακοίνωση αντιστρέφοντας τη πραγματικότητα και επιβάλλοντας το δικό τους καθεστώς αλήθειας. 

Οι ανθρωποφάγοι λύκοι,  υμνητές τελικών λύσεων, εξόντωσης και θανάτου, συνεχίζουν να φορούν προβιά και να δηλώνουν το υποκριτικό αντιμνημονιακό μένος τους ενώ κάνουν λόγο για τάγματα ασφαλείας! που προκάλεσαν ζημιές και τους τραυμάτισαν για να μη μιλήσουν. 

Εμείς δηλώνουμε πάλι ότι δε μας φοβίζουν, αντίθετα μας εξοργίζουν.

Παλεύουμε για το Ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο για να τσακίσουμε φασισμό και καπιταλισμό.

Για μια κοινωνία πλήρως απελευθερωμένη από τα φαντάσματα του παρελθόντος και πλήρως χειραφετημένη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΕΕΚ
Βόλος 26/05/2015