Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση: Κάλεσμα σε διαδήλωση στήριξης στο Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί σε διαδήλωση στήριξης
 στο Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης,
την Πέμπτη 4/6, 7μμ από την ΕΡΑ Βόλου.

Ραδιοφωνικό σποτ: https://www.youtube.com/watch?v=XMbQmM7lPNg

Το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης ξεκίνησε τη καμπάνια του στις 3-6 Απρίλη 2015 και φιλοξενήθηκε στο Βόλο στις 4 Απρίλη σπάζοντας την αναμονή των εργατικών διεκδικήσεων με κεντρικό σύνθημα «οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες». Ενάντια στην ανεργία και την ανέχεια πρόβαλλε το σύνθημα «Τα εργοστάσια στους εργάτες».

Απέναντι στη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας (ΣΥΡΙΖΑ, με τους εθνικιστές ΑΝΕΛ) και τους μνημονιακούς ληστές εντός κι εκτός της χώρας, το καραβάνι χτίζει το δικό του μέτωπο πάλης, «από τα κάτω» για την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ικανοποίηση όλων των άμεσων εργατικών και κοινωνικών αναγκών που συντρίφτηκαν κάτω από το βάρος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Ενάντια στην πολιτική του «έντιμου συμβιβασμού» που εμπεριέχει ως προϋπόθεση αποδοχής του την κρατική ενσωμάτωση των αγώνων, των αλληλέγγυων δομών, των αυτοδιαχειριστικών εγχειρημάτων, των αυτοργανωμένων μορφών, αντιτάσσουμε τη πλήρη πολιτική ανεξαρτησία της τάξης μας από το κεφάλαιο, το κράτος, τα μέτωπα ταξικής συνεργασίας και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που αναπαράγει το χωροφύλακα μέσα στο εργατικό κίνημα.

Το Καραβάνι δήλωσε ότι η πορεία του μόλις ξεκίνησε και παρά τη δικαίωση ορισμένων εργαζομένων, το ίδιο το βάρος της κρίσης με τα εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς, η πολιτική αμφισημία και απροθυμία των κυβερνώντων, δεν του επιτρέπουν να λήξει τη πορεία του παρά μονάχα με τη δικαίωση όλων, ζωντανών και νεκρών. Γιατί οι νεκροί στα ΕΛΠΕ αλλά και οι τόσοι νεκροί στην περιοχή μας από τα εργοδοτικά εγκλήματα, δεν θα νοιώσουν ποτέ ασφαλείς όσο οι ζωντανοί δεν λύνουν το «μυστήριο» θανάτου τους.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δρόμο του Καραβανιού ως σημείο συνάντησης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των εργαζόμενων κι ανέργων, πλήρως εργαζόμενων και ελαστικά απασχολούμενων για το χτίσιμο του ενιαίου μετώπου πάλης που θα οδηγήσει σταθερά τον εργατικό έλεγχο (κι όχι τη συνδιαχείριση όπως επιχειρούν ΕΕ κι αφεντικά) μέσα στους χώρους δουλειάς ως απαραίτητη προϋπόθεση ακύρωσης των απαιτήσεων του κεφαλαίου να κλέβει τη ζωή μας και την ύπαρξή μας.

«Το έχουμε τονίσει από τότε που δημιουργήθηκε η Διεθνής, σύνθημα του αγώνα μας είναι: η χειραφέτηση της εργατικής τάξης θα είναι έργο της ίδιας της εργατικής τάξης. Συνεπώς δεν μπορούμε να είμαστε συνοδοιπόροι με ανθρώπους που δηλώνουν ανοιχτά ότι οι εργάτες είναι πολύ αμόρφωτοι για να απελευθερωθούν από μόνοι τους και ότι θα πρέπει να απελευθερωθούν από τα πάνω, δηλαδή από φιλάνθρωπους μικροαστούς και μεγαλοαστούς». (Εγκύκλιος Μαρξ, Ένγκελς 17/9/1879)

Πορευόμαστε στο δρόμο της κατάργησης του άθλιου παρόντος για το επίκαιρο μέλλον μιας καθολικά χειραφετημένης από κάθε εκμετάλλευση κοινωνία και καλούμε στην:

  • Πανελλαδική Γενική Συνέλευση  του Καραβανιού Κυριακή 21 Ιουνίου, στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη
  • Και στην Διεθνή Ευρω-Μεσογειακή Συνδιάσκεψη στις 18-20 Ιουλίου στην Αθήνα

Για να δικαιωθούν ζωντανοί και νεκροί της τάξης μας: Τα εργοστάσια και όλη η εξουσία στους εργάτες.


Βόλος, 2 Ιούνη 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

(ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)