Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ENANTIA
στο σφαγιασμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
τις ιδιωτικοποιήσεις του λιμανιού του Πειραιά και της δημόσιας περιουσίας
τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας
τη φορολογική λαίλαπα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.


Δε θα δυστυχήσει ο λαός, δε θα στερηθεί η νεολαία το μέλλον για να πληρώνονται οι βδέλες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ξένοι και ντόπιοι.

Σ’ αυτούς που στερούν απ’ τους εργάτες και τον εργαζόμενο λαό τη ζωή να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση. Στην αντιλαϊκή τρόικα, που τώρα λέγεται κουαρτέτο, λέμε: OXI!

Tα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια δεν θα περάσουν! KATΩ TA MNHMONIA μαζί και το 3ο τρισχειρότερο του ΣYPIZA. Kαμιά ανοχή στην κυβέρνηση ΣYPIZA-ANEΛ.

Eπί 8 χρόνια η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, και η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, 7 χρόνια μετά την Λήμαν Mπράδερς, δεν λέει να ορθοποδήσει. Όσα ποσά –απ’ τον ιδρώτα των εργαζομένων, με περικοπές μισθών, φόρους και πάλι φόρους, με σφαγιασμό ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων- και αν ρίχνονται, η καπιταλιστική οικονομία δεν ανακάμπτει. Γιατί η κρίση είναι παγκόσμια, συστημική και ιστορική. Xρειάζονται μέτρα εξόδου από το σύστημα για να ανακάμψει η οικονομία και να χτυπηθεί η θανατηφόρα ανεργία, με εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και ΔIAΓPAΦH TOY XPEOYΣ.

Tο EΕΚ καλεί τους εργάτες, συνδικαλισμένους και μη, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τον εργαζόμενο λαό, σε δράση.

H γενική απεργία της 12ης Nοεμβρίου που κήρυξαν συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠAME, πρωτοβάθμια σωματεία, η AΔEΔY, μεγάλες ομοσπονδίες, όπως η ΠOE OTA και η ΠNO, κι όπου και η ΓΣEE -τελευταία και καταϊδρωμένη- συμμετέχει, είναι μια ευκαιρία για μαζική απάντηση στα μέτρα σφαγιασμού των εργατικών δικαιωμάτων και θανάσιμης φορομπηξίας για ευρύτερα λαϊκά στρώματα – την ίδια στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο, και οι εφοπλιστές μένουν στο απυρόβλητο.

Δεν εμπιστευόμαστε τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Kαλούμε τους εργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με συνελεύσεις και αυτοοργάνωση.

Kάτω τα Mνημόνια, οι εμπνευστές και οι διαχειριστές τους!

Nα οργανώσουμε γενική πολιτική απεργία διαρκείας, να διώξουμε τους μνημονιακούς μνηστήρες της εξουσίας που φορτώνουν τη χρεοκοπία του καπιταλισμού στις πλάτες της εργατικής τάξης. Για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό, για μια επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού.
Nα δώσουμε τη μάχη για τη ζωή μαζί με όλα τα θύματα της κρίσης του συστήματος, τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη βαρβαρότητα, το ρατσισμό και το φασισμό. Όχι στα στρατόπεδα εγκλεισμού και συγκέντρωσης και τη στρατιωτική δράση που τα καπιταλιστικά κράτη της E.E. και εξαπολύουν ενάντιά τους.

Aγώνας ενιαίος, ταξικός, ενάντια στα αφεντικά της E.E. και τους ντόπιους διαχειριστές τους.


ΕΕΚ
Βόλος 9/11/2015