Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

7 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008






Βόλος: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κτίριο Παπαστράτου (Θόλος), 18:00


7 χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με όλα τα άλυτα κοινωνικά προβλήματα τα οποία την οδήγησαν να πρωταγωνιστήσει στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, προβλήματα τα οποία έχουν επιδεινωθεί στα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων της εξαθλίωσης του λαού.



7 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η νεολαία βρίσκεται μπροστά σε μια νέα φάση ταξικής αναμέτρησης ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έταξε ελπίδα, αλλά στη θέση της έφερε ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα κοινωνικής καταστροφής.



Ο Τσίπρας κάλεσε σε «εθνικό διάλογο» αναζητώντας στήριγμα στους αντιπάλους του εντός βουλής, τα συντρίμμια του παλιού αστικού πολιτικού συστήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Στόχος της κυβέρνησης είναι η συναίνεση για να περάσει τα μέτρα διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης σύμφωνα με τις επιταγές των “δανειστών”.



Η νεολαία μαζί με την εργατική τάξη και το φτωχό λαό δεν πρόκειται, όμως, να συναινέσει!



7 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η κρίση εξουσίας παραμένει άλυτη και αναπάντητη. Η αναζήτηση ενός δεκανικιού από τον γελοίο Λεβέντη για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας φανερώνει μια αναδυόμενη νέα κυβερνητική κρίση.



Το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναδύεται ξανά σαν λύση απέναντι στην αδυναμία των από πάνω να δώσουν λύση και διέξοδο τόσο στην καπιταλιστική κρίση όσο και στις ελάχιστες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Κηρύσσουν μια πλαστή έκτακτη ανάγκη για να αντιμετωπίσουν την κινητοποίηση των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας, που διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ζωή.



Η νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μια κοινωνική καταστροφή!



Η ανεργία στους νέους συνεχίζει να αυξάνεται, με μόνη “λύση” τα voucher και την εργασιακή περιπλάνηση. Το τέλος των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τα προγράμματα απασχόλησης το 2016 αφαιρούν και τα ελάχιστα “μαξιλαράκια” για την αντιμετώπιση της μαζικής ανεργίας.



Την ίδια στιγμή, ο υπουργός παιδείας Φίλης ανακοινώνει την αναδιάρθρωση του χάρτη της εκπαίδευσης, μαζί με νέες μειώσεις στη χρηματοδότηση. Η αναδιάρθρωση αυτή σημαίνει μια παιδεία διαλυμένη, με νέες συγχωνεύσεις και λουκέτα σε σχολεία και σχολές, και ένα Νέο Λύκειο με περισσότερους ταξικούς φραγμούς.



Αυτή η αποκλεισμένη νεολαία χωρίς πρόσβαση στην αγορά εργασίας και την εκπαίδευση μοιάζει "προνομιούχα" απέναντι στο Άλλο κομμάτι της γενιάς μας, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που πνίγονται στον Αιγαίο προσπαθώντας να δραπετεύσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.



Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση, που τάζει ελπίδα και φέρνει δυστυχία. Πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούμε ενάντια σε όσους μας καταδικάζουν σε μια ζωή χωρίς ζωή. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους ανέργους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να συντονιστούμε μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη και την 6η Δεκέμβρη, επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.



Η 6η Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα της νεολαίας να κατέβει στο δρόμο. Να είναι το έναυσμα μαζικής και ανυποχώρητης κοινής δράσης όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων για να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση και τα μνημόνια, παλιά και νέα.



Ο αντιγραφειοκρατικός συντονισμός της νεολαίας και της εργατικής τάξης σε μάχη για την οργάνωση μιας Γενικής Απεργίας Διαρκείας είναι ο μόνος δρόμος για να κηρύξουμε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης των από κάτω, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πραγματική κοινωνική καταστροφή, ενάντια στους καπιταλιστές, την κυβέρνηση και το ίδιο το κράτους τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Ένας επαναστατικός δρόμος προς τα εμπρός μπορεί να ανοίξει μέσα από τις δικές μας αυτοοργανωμένες μορφές πάλης, με συνελεύσεις σε σχολεία και σχολές, τη συντριβή του κράτους και την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και τη νεολαία δίνοντας μια διέξοδο από το σημερινό κοινωνικό αδιέξοδο.



Η Ελπίδα είναι η Επανάσταση! Η Επανάσταση είμαστε Εμείς!



Όλη εμπειρία της οργάνωσης και της πάλης της νεολαίας ενάντια στα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων πρέπει να αναλυθεί σαν μια επαναστατική εμπειρία του ίδιου του κινήματος με στόχο την υπέρβασή της. Ενάντια στα αδιέξοδα του ρεφορμισμού και του κεντρισμού προβάλλει η ανάγκη της αναζήτησης μιας επαναστατικής ελευθεριακής κομμουνιστικής εναλλακτικής ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος του και τον φασισμό. Στη βάση ενός διεθνιστικού ορίζοντα χρειαζόμαστε μια Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας που θα συνθέσει και θα ξεπεράσει διαλεκτικά τις μέχρι τώρα εμπειρίες και αναζητήσεις.



Αυτός είναι ο στόχος της Συνδιάσκεψης της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας (Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, 11 π.μ., Νομική Αθήνας)· στο δρόμο για το 5ο Συνέδριό της, να αποτελέσει μια Συνδιάσκεψη μάχης αυτής της νεολαίας για να ανοίξει έναν επαναστατικό δρόμο προς τα εμπρός.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ // ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ