Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΕΚ

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια, σε όλη τη χώρα, ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό: ΒΟΛΟΣ, Σάββατο 19 Μαρτίου, πλ.Αγ. Νικολάου, 12 μεσημέρι

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές, υψώνει την φωνή και τη γροθιά του, μαζί με τα εκατομμύρια των μεταναστών, των αποκλεισμένων κι εξαθλιωμένων, των «διαφορετικών», των θυμάτων της πιο ωμής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, των διακρίσεων, του ρατσισμού και της φασιστικής βίας, όλων όσοι ποθούν αυτονόητα δικαιώματα και μια ζωή με αξιοπρέπεια κι αγωνίζονται ενάντια στους δημίους τους.

Κάθε ημέρα είναι ημέρα πάλης ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις, ενάντια στους φασίστες κι εθνικιστές που σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη. 

Γιατί κάθε μέρα που ο καπιταλισμός βυθίζεται ολοένα περισσότερο στην παρακμή του, αναπαράγει την λογική του «εξιλαστήριου θύματος», στοχοποιώντας τον Άλλο, ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, έθνη, φυλές, λαούς και θρησκείες, βάζοντας τους φτωχούς να σκοτώνουν φτωχούς.

Πρώτα με τα φασιστικά στιλέτα, μετά με τα πολεμικά σφαγεία.

Καμιά «αριστερή» κυβέρνηση, όσο δεν ξεκόβει από τα όργανα του αστικού κράτους στο όνομα της «εθνικής ενότητας», δεν μπορεί ούτε να αντιμετωπίσει τον φασισμό, ούτε να ξεριζώσει το δηλητήριο του ρατσισμού από την κοινωνία. 

Μπορούμε να μιλάμε για αντιμετώπιση του ρατσισμού, όταν η «αριστερή» κυβέρνηση, «ερωτοτροπώντας» με τα φοβικά αντανακλαστικά των μικροαστών και των ξενόφοβων κυβερνητικών εταίρων της, αδυνατεί να δώσει μια άμεση, ριζική κι ανθρώπινη λύση για τα χιλιάδες ταξικά μας αδέρφια, που βρίσκονται έγκλειστα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;
Μπορούμε να νοιώθουμε ασφαλείς από τα φρικιαστικά φαντάσματα του παρελθόντος, με μια Ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, που το ιστορικό της αδιέξοδο παροξύνει την εθνικιστική υστερία για τον «έξωθεν κίνδυνο» και τις απειλές της αλληλοσφαγής μεταξύ των λαών;

Η πολιτική της λιτότητας, η φτώχεια, η ανεργία, είναι που θρέφουν το φασισμό, κι όχι κάποιο έλλειμμα πολιτισμού και παιδείας και το πιο φαεινό παράδειγμα είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει δείξει πολύ μεγάλη συμπαράσταση στα κύματα προσφύγων που έχουν κατακλύσει τη χώρα τους τελευταίους μήνες, η οποία πρέπει να μετουσιωθεί άμεσα σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανθρώπους που εκδιώκονται από τις εστίες τους.

Κανένας ντόπιος εργάτης αυτής της χώρας, δεν μπορεί να νοιώθει ελεύθερος, όσο βασανίζεται έστω κι ένας μετανάστης εργάτης από τα αφεντικά του,, όσο τα ταξικά αδέλφια σε όλη την Ευρώπη κι ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν σέρνοντας τις αλυσίδες τους μετακινούμενοι εκδιωγμένοι από τόπο σε τόπο.

Ο Άλλος είμαστε όλοι Εμείς. Εμείς, που η δύναμη μας εδράζεται στην ενότητα μας, πάνω από τα τεχνητά «σύνορα» των καπιταλιστικών διακρίσεων. Εμείς, που η θέση μας στην Ιστορία, μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα κόσμο Ελευθερίας κι Ανθρωπιάς, αποκαθαρμένο από τα δηλητήρια του ρατσισμού και φασισμού, θεραπευμένο από όλα τα θανατηφόρα νοσήματα της ταξικής κοινωνίας. 

Τον κόσμο της Παγκόσμιας και Πανανθρώπινης Κομμουνιστικής κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, αναξιοπρέπεια.


Βόλος
11/03/2016
ΕΕΚ