Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η δημοτική αρχή βλάπτει σοβαρά την υγεία



Δεν πέρασε ένας μήνας μετά την πλήρη αποτυχία της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί την υδροδότηση της πόλης, νέες επικίνδυνες καταστάσεις για τη δημόσια υγεία δημιουργούνται από την αποτυχία της να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης. Αποτέλεσμα, ελλιπώς επεξεργασμένα λύματα και παράγωγα του βιολογικού να εκβάλλονται ανεξέλεγκτα στον Παγασητικό με ανεξέλεγκτες συνέπειες για το οικοσύστημα του κόλπου.

Η δημοτική αρχή συνεπής στο αλαλούμ που έχει δημιουργήσει και συνεπής στην αρχή "όλοι εναντίον όλων" σχεδιάζει την ανάθεση λειτουργίας του βιολογικού σε "ικανούς" ιδιώτες. Μήπως τελικά εξαρχής αυτό ήταν το σχέδιό της; Η απορρύθμιση όλων των λειτουργιών της πόλης και η εκχώρησή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα; 

Η γραμμή, συνεπής σε όλη της την έκταση με την κυβερνητική πολιτική της εκχώρησης ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ στο υπερταμείο ξεπουλήματος, επεκτείνεται και σε υπηρεσίες των δήμων αν και με ελαφρώς τροποποιημένο χρώμα, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). 

Πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του δήμου πρέπει να αποκαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει με το βιολογικό καθαρισμό της πόλης και να είναι οι πρώτοι που θα αγωνιστούν ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜΒ που ετοιμάζει η δημοτική αρχή με όχημα το βιολογικό καθαρισμό της πόλης.

Καλούμε τους πολίτες του Βόλου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Βόλου τη Δευτέρα 13/2, 5.30μμ που οργανώνει η συμμαχία για το νερό προκειμένου να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης και να αποτραπεί κάθε σχέδιο ξεπουλήματος.

12/2/17
ΕΕΚ